
חבר ועדת חוץ וביטחון ותושב מעלה מכמש, ח"כ עתניאל שנלר (קדימה), קורא לתושבי יו"ש "להימנע מהתרסה כלפי ארה"ב, העולם המערבי והערבים בהנפת דגלי הבנייה", כלשונו.
"קריאת ארה"ב ומדינות אירופה להמשך ההקפאה המלאה של הבנייה בירושלים,ביהודה ושומרון, כמוה כקריאה להקפאת התהליך המדיני. ישראל רשאית לדרוש מהמתווך האמריקאי ההגון, שלא לנקוט עמדה חד צדדית, שהכל יודעים שישראל אינה יכולה בשום דרך להיענות לדרישת ההקפאה המוחלטת".
שנלר הוסיף "עלינו כמתנחלים, השותפים במעשה הציוני לזכור כי התהליך המדיני ויצירת האוירה התומכת לישראל הוא אינטרס ציוני וקיומי ממעלה ראשונה, לכן עלינו להימנע מהתרסה כלפי ארה"ב, העולם המערבי והפלסטיניים בהנפת דגלי הבנייה ולאפשר בכך את המשך התהליך המדיני, אני מצפה כי ממשלת ישראל תמצא את האיזון הנדרש כשתאפשר בנייה מבוקרת ונדרשת ביהודה ושומרון על מנת להבטיח את שלום עתידינו כמדינה יהודית מבלי לאבד את חוסננו הפנימי לאומי".
