לשכת תעסוקה
לשכת תעסוקהפלאש 90

מינהל מחקר וכלכלה במשרד התמ"ת פרסם היום (שני) נתונים על הביקוש לעובדים ברבעון השלישי של 2010 לקראת הכנס הכלכלי-חברתי של משרד התמ"ת שייערך מחר במרכז האירועים והקונגרסים "אווניו" שבקרית שדה התעופה.

על פי הנתונים החדשים, ישנה עלייה בביקוש לעובדים והתמתנות במאזן התעסוקה החיובי ברבעון השלישי של 2010. ניתוח הביקוש לעובדים מצביע על עלייה במספר המשרות הפנויות מ- 51.0 אלף משרות בממוצע יומי ברבעון השני ל- 54.9 משרות ברבעון השלישי של 2010, עלייה של כ- 8%.

מספר המשרות הפנויות גבוה מזה שהיה בשנת 2009, אך הוא עדין נמוך משמעותית לעומת רמות הביקוש לעובדים בהן חזינו בשנים 2006 – 2008.

לעומת זאת, חלה ברבעון השלישי של השנה ירידה במאזן התעסוקה (איושי משרות פחות פליטות עובדים) והוא עומד על מאזן חיובי של 15.3 אלף משרות לעומת מאזן של 23.2 אלף ברבעון הקודם. הירידה במאזן התעסוקה החיובי ברבעון השלישי נרשמה בשל גידול משמעותי במימדי פליטת העובדים, עליה של 17% בהשוואה לרבעון הקודם שהושפע מעלייה של 32% בפיטורי עובדים (84.5 אלף לעומת 64 אלף ברבעון הקודם). מאזן התעסוקה החיובי פירושו המשך גידול בתעסוקה.

ציפיות המעסיקים ביחס לשינויים בפעילות ובכוח אדם בתקופה הקרובה נותרו חיוביות ודומות לרמתן ברבעון הקודם, הן מצביעות על המשך השיפור בתקופה הקרובה בפעילות הכלכלית ובגיוס כ"א לעסקים.

הנתונים עולים מניתוח שנערך בימים האחרונים במינהל מחקר וכלכלה במשרד התמ"ת המתבסס על ממצאי סקר מעסיקים לרבעון השלישי של שנת 2010 במגזר העסקי.

מנכ"ל משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה, שרון קדמי אמר בעקבות הנתונים כי המגמה המעורבת שאנו מזהים בנתוני המחקר, תחייב אותנו לעקוב בזהירות אחר התנהגות המעסיקים.  "נתונים מוכיחים כי המגזר העסקי עדיין זהיר בעקבות המשבר הכלכלי שנותן את אותותיו בארצות הברית ובאירופה. עלינו לעקוב בחודשים הקרובים האם מדובר בעצירה זמנית בשיפור במשק בו חזינו מאז המחצית השנייה של 2009 או שאנו מתקרבים לשינוי מגמה בשל ההתפתחויות בכלכלה העולמית".



מנהל מינהל מחקר וכלכלה במשרד התמ"ת, בני פפרמן מבהיר כי ברבעון הנוכחי מצטיירת תמונה חיובית במצב שוק העבודה כאשר בחלק מהמשתנים התמונה הופכת למעורבת יותר. "מצד אחד ניכרת עלייה במספר המשרות הפנויות, איוש משרות וציפיות חיוביות לגידול בכ"א וברמת הפעילות לרבעונים הקרובים. למרות הירידה במאזן התעסוקה עדיין מדובר במאזן תעסוקה חיובי, ופרוש הדבר כי ברבעון השלישי ימשך הגידול בתעסוקה אך בקצב איטי יותר מזה שהיה ברבעונים הקודמים. מאידך, נרשמה עלייה בפליטות עובדים בכלל ובפיטורים בכלל שהביא לירידה במאזן התעסוקה החיובי".

ממשרד התמ"ת נמסר כי הכנס הכלכלי-חברתי הווה נקודת מפגש המאגדת את בכירי המשק וקובעי מדיניות בהווה ובעבר. בכנס יעסקו בממשק שבין כלכלה וחברה, והשפעת הצמיחה והמעבר לתעשייה מתקדמת על המשק והחברה בישראל וכן במתח שבין פיתוח כלכלי ובין זכויות עובדים וצרכנים. אל הכנס הוזמנו עובדי ציבור, תעשיינים, חברי ארגונים חברתיים, יצואנים, בעלי עסקים קטנים ובעצם כל הגורמים המרכזיים להם נוגע המשרד. בפני באי הכנס יוצגו בכניסה לאולם כלי הסיוע השונים שהמשרד מציע בפעילותו היום-יומית.