
זעם רב בציבור החרדי על דבריו של השר, דן מרידור, אתמול נגד ריבוי הילודה במגזר החרדי ובקרב הערבים. השר מרידור אמר בכנס כלכלי כי "נוצר מצב בו דווקא בשכבות באוכלוסיה בהן לא כולם עובדים, מולידים ילדים ברמות מטורפות", כלשונו, "בעידוד המדינה".
חבר הכנסת, ניסים זאב מש"ס, הגיב לדברים וקרא למרידור לחזור בו מהדברים, הוא מגדיר את דבריו של מרידור כ"דברי בלע, הסתה ואנטישמיות"."איני מתפלא על מרידור, שמזמן ירד מהפסים. דווקא הוא שדוגל בזכויות אדם צריך להבין שזכותו של כל אדם לנהל משפחה כראות עיניו.צריכים למחות על דבריו".
לדבריו זו אנטישמיות לשמה. "יש פה ביטוי לשנאה כלפי הציבור החרדי, הם מעדיפים את הערבים מהחרדים. ואני רוצה להזכיר להם שבלי חרדים במדינת ישראל לא היה רוב יהודי, מי היה מגיע לכותל המערבי ללא החרדים. הייתי אתמול בסילואן כשזרקו עלינו אבנים, ראיתי את האיבה והטרור בעיניים של האנשים שם, זה מה שצריך להדאיג את דן מרידור, העובדה שמאתיים מטר מהכותל המערבי צריכים לנסוע ברכב ממוגן, זו הבעיה האמיתית שלנו, הם כובשים עיר אחרי עיר, את לוד, רמלה ועכו ובמקום שאנשים כמו דן מרידור יחשבו איך להביא יותר יהודים לערים, הם תוקפים את החרדים שמולידים ילדים".
ח"כ זאב מקווה שהשר מרידור לא יורה בקרוב על סירוסם של החרדים, "לסמים והאלכוהול הוא לא דואג, רק להולדת הילדים של החרדים, מה הוא רוצה לעשות, לסרס או לעקר, או אולי הוא רוצה לחוקק פה חוק על הגבלת ילודה כמו שיש בסין?"
ח"כ ניסים זאב טוען כי כל ההתקפות על מערכת החינוך החרדית שלא מכניסה ללימודים את נושאי הליבה הם עוד סוג של צביעות במיטבה, "תאמין לי שהם לא רוצים אותנו משכילים, הם לא רוצים אותנו במגזר הציבורי והם לא רוצים שנתחרה בהם בעבודות, הם מעדיפים שנשאר נחותים, הם יעשו הכל כדי שמוסדות חרדים לא יקבלו הכרה אקדמית, אז שלא יספרו לי שחשוב להם שנכניס את נושאי הליבה לתכנית הלימודים".