המזרחן ד"ר מרדכי קידר, אומר שאסור להקל ראש במשמעות הביקור של נשיא איראן בלבנון. "זה עלול להשפיע על המרחב האסטרטגי של האזור, זה מבטא את עצמת ההשתלטות של איראן על לבנון, ומדגיש את העובדה שחיזבאללה מקבל היום את ההוראות מאיראן".
לדבריו אחמדיניג'אד בא לקצור את פירות ההשקעה שלו מהשנים האחרונות. "זה שנים שהאיראנים משקיעים בלבנון, שולחים כלי נשק לחיזבאללה, ועכשיו הוא מגיע כדי לקטוף את פירות ההשקעה".
ד"ר קידר טוען, כי גם אם לא תהיה הפיכה, ממשלת לבנון נמצאת היום בידי החיזבאללה, "הם לא צריכים הפיכה, כי ההפיכה כבר קרתה, היום יש לחיזבאללה תומכים אפילו בקרב הנוצרים בלבנון, אפילו וו'אליד ג'ומבלט אימץ לעצמות את עמדות החיזבאללה ואין ספק שיש שם השתלטות מוחלטת אפילו על דעת הקהל".
לטענתו האמריקאים לא עשו די כדי למנוע את הפיכתה של לבנון לבירת החיזבאללה, "בשלב הזה הבית הלבן, מודאג היום יותר מהסקרים לסנאט ולקונגרס מאשר ממה שקורה בלבנון, אם היה אכפת לו הוא היה מתערב, אבל אפילו יוניפ'יל שאמור למנוע את הברחות הנשק ללבנון נכשל בתפקידו".
