רעייתו של יגאל עמיר, לריסה טרימבובלר, הגיעה הבוקר (שני) לדיון בבית המשפט העליון בערעור שהגיש בעלה על ההחלטה להשאירו בבידוד לחצי שנה נוספת.
"השב"כ טוען שליגאל עמיר יש משנה אידיאולוגית מסוכנת? איזה משנה ואיזה מסוכנת? אין לו בכלל שום משנה. שהשב"כ יבוא אליו, ישאל ויברר. הגיע הזמן להוציא אותו מההפרדה בה הוא מוחזק".
היא הוסיפה "אפשר להחזיק אסיר בבידוד, לא יותר מחצי שנה אבל המדינה מגישה כל חצי שנה בקשה להאריך את הבידוד".
הפרקליטות הודיעה במהלך הדיון כי היא מסכימה להכנסת אסיר נוסף לתאו של רוצח ראש הממשלה, יגאל עמיר. עורך הדין אבי מוסקוביץ' מהסנגוריה הציבורית, המייצג את עמיר, טען כי מרשו מתנגד למהלך "הפרדה זוגית תמשיך ותנציח את הישארותו בבידוד". עמיר עצמו אמר לשופטים כי האפשרות של שותף אחד גרועה יותר ממצבו הנוכחי.
עמותת רופאים לזכויות אדם פירסמה אתמול, לקראת הדיון, קריאה להוציאו מבידוד, "על ראשי הקהילה הרפואית בישראל להתנגד לבידוד בכל תוקף", צוטטה העמותה בעיתון "הארץ", "העונש אשר מטילה החברה על הנאשם הינו שלילת חירותו... שלילת חירות זו אינה מקנה למערכת הכולאת את הזכות לפגוע בבריאותו של האסיר ולהטיל עליו עונשים נוספים".לטענת העמותה, "שירות בתי הסוהר, המתנגד באופן עקבי להוצאתו של עמיר מבידוד מכיר בהשלכות הנפשיות החמורות של צורת כליאה זו..."אין ספק שקיים פרק זמן גבולי שאחריו מרבית האנשים יחושו שהבידוד הינו בלתי נסבל ויסבלו, כתוצאה מכך, מתופעות ארוכות טווח".
