דוחה האשמות. נסראללה
דוחה האשמות. נסראללהפלאש 90

רשת הטלוויזיה הקנדית CBC והעיתון "וושינגטון פוסט" חושפים היום ראיות חד-משמעיות המצביעות על ארגון החיזבאללה כאשם בחיסולו של ראש ממשלת לבנון לשעבר, רפיק אל-חרירי, בפברואר 2005.

הרשת הקנדית מדווחת כי חקירה עצמאית שנערכה על ידי אנשי האו"ם בדקה רשומות של שיחות טלפון והודעות שהתקבלו מהמשטרה הלבנונית. רשומות שיחות הטלפון שהגיעו לידי אנשי הרשת ולידי העיתון "וושינגטון פוסט" חושפות כי בכיר בחיזבאללה יצר קשר עם בעל הטלפון שבעזרתו נעשה התיאום לפיצוץ שחיסל את חרירי ועוד 22 בני אדם שהיו באיזור במרכז ביירות.  

לפי הדיווח, אלו הן הראיות שיובילו את חוקרי האו"ם ואת הגורמים המשפטיים של הארגון הבינלאומי להעמיד לדין את אנשי ארגון החיזבאללה עד סופה של השנה, במסגרת מסקנות ועדת החקירה של האו"ם. מנהיג חיזבאללה, חסן נסראללה, כבר חזר והבהיר כי ארגונו אינו מכיר בחקירה או בכתבי האישום הצפויים. כזכור, הוא מאשים את ישראל בהתנקשות.



ממצא נוסף שחשף התחקיר הקנדי, הוא מסמך מתוך החקירה, ממנו עולה כי קצין במודיעין הלבנוני, קולונל וויסאם אל-חסן, הוגדר כחשוד במעורבות ברצח. אל-חסן היה אחראי על אבטחתו של אחל-חרירי בזמן הרצח, אך ביום הרצח לקח יום חופש בגלל מבחן באוניברסיטה. האליבי שלו הוגדר על ידי החוקרים "חלש ולא עקבי". החוקרים המליצו לחקור אותו "בשקט", אך ראשי צוות החקירה התעלמו מההמלצה הזו