
מסקירה שערך אגף כלכלה ומיסים באיגוד לשכות המסחר על בסיס נתונים מנוכי עונתיות עולה כי בעשרת החודשים הראשונים של 2010 נרשמה עלייה ביבוא מוצרי צריכה למשק בשיעור של 15% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד שהם כ- 934 מיליון דולר. סך יבוא מוצרי הצריכה הסתכם בכ- 7.2 מיליארד דולר.
להערכת ישראלה מני, סמנכ"ל כלכלה ומסים באיגוד לשכות המסחר, שנת 2010 תסתכם ב- 8.6 מיליארד דולר, שהם גידול של 13% בהשוואה ל 2009, גידול שעיקרו נובע מהגידול במוצרים לצריכה שוטפת. נתונים אלה משקפים את התיקון בצריכה של המשק לאחר המיתון בשנת 2009.
יבוא מוצרי הצריכה מתחלק לשני תחומים: יבוא מוצרים בני קיימא (מכוניות, ריהוט, חשמל ביתי), המהווים כ- 41% מהיקף היבוא, ויבוא מוצרים לצריכה שוטפת המהווים כ- 59% מהיקף היבוא.
מנתוני האיגוד נמצא כי יבוא המוצרים לצריכה שוטפת רשם בעשרת החודשים הראשונים של 2010 עליה של כ- 14%, המהווים עליה של כ- 536 מיליון דולר לעומת התקופה המקבילה אשתקד, והוא הסתכם ב- 4.3 מיליארד דולר.
מפילוח המוצרים בסקירה עולים הממצאים הבאים: ביבוא מזון ומשקאות, נרשמה עליה של כ- 17% שהם למעלה מ- 233 מיליון דולר. היקף היבוא בענף זה הסתכם ב- 1.6 מיליארד דולר.
ביבוא הלבשה והנעלה נרשמה עליה של כ- 11%, שהם למעלה מ- 120 מיליון דולר. היקף היבוא בענף זה הסתכם ב- 1.2 מיליארד דולר.
ביבוא כלי בית נרשמה עליה של כ- 18%, שהם למעלה מ- 71 מיליון דולר.
היקף היבוא בענף זה הסתכם בכ- 464 מיליון דולר.
ביבוא התרופות נרשמה עליה של כ- 10%, שהם למעלה מ- 39 מיליון דולר.
היקף היבוא בענף זה הסתכם ב- 415 מיליון דולר.
ביבוא יתר המוצרים לצריכה שוטפת נרשמה עליה של 15%, שהם קרוב ל- 71 מיליון דולר, והיקפם הסתכם ב- 547 מיליון דולר.
במקביל, היקף יבוא מוצרים בני קיימא רשם בעשרת החודשים הראשונים של 2010 עליה של כ- 16%, שהם 398 מיליון דולר והוא הסתכם ב- 2.9 מיליארד דולר.
מבין המוצרים לצריכה בת קיימא נרשמה עליה של 19% ביבוא כלי תחבורה, שהם קרוב ל- 158 מיליון דולר, והיקף היבוא בענף הסתכם ב- 974 מיליון דולר.
יבוא רהיטים ומוצרי חשמל ביתיים רשם עליה של כ- 13%, שהם למעלה מ- 198 מיליון דולר, והוא הסתכם ב- 1.7 מיליארד דולר.
ביבוא יתר המוצרים בני הקיימא, נרשמה עליה של 23%, שהם כמעט 42 מיליון דולר, והוא הסתכם ב- 228 מיליון דולר.