
בית המשפט לתעבורה בפתח תקווה גזר היום (ג') שנת מאסר בפועל בלבד על גדעון יעקבי, שהורשע בנהיגה בשכרות וגרם לפני ארבעה חודשים לתאונת דרכים קשה בה נפצעה אנושות תינוקת בת חודשיים.
בפעם הקודמת, בשנת 1991 היה מעורבת בתאונת דרכים כשבמהלכה גרם למותה של ילדה בת 8, בתו של חברו.
"על פי הראיות הנאשם נהג בהיותו שיכור ברמה גבוהה, לא רק על פי תוצאות בדיקת הנשיפה, אלא גם על פי התנהגותו. הוא גרם לתאונה בה נחבלה קשה תינוקת בת מספר שבועות, חבלות אשראת תוצאותיהן האמיתיות טרם ניתן לקבוע", כתבה בגזר הדין שופטת התעבורה רות רז.
"אכן, חלפו קרוב לעשרים שנה בין שתי התאונות, אך קו מקשר של נהיגה בשכרות וברשלנות וזלזול בחיי אדם עובר ביניהן. הנאשם הוכיח בהתנהגותו כי לא הפנים את חומרת האירוע הקודם ולא נלמד על ידו כל לקח", קבעה השופטת והוסיפה: "הנאשם הינו כ'שור מועד' ויש לנקוט ענישה אשר תרחיקו מנהיגה ותימנע סיכון חיי אדם".