המאבק על שכונת 'נוף ציון' שבירושלים יידחה ככל הנראה ליום שלישי. זאת בעקבות ההחלטה לדחות את ישיבת בעלי אגרות החוב של חברת 'דיגל השקעות', החברה הבונה את פרויקט המגורים. באסיפה זו אמורה הייתה להתקיים היום וכאמור תידחה יוכרע אם לקבל את הצעתו של עו"ד דב וייסגלס לרכישת החברה על ידי גורם פלשתיני עלום.
לקראת הכינוס פרסם הנאמן על אגרות החוב של 'דיגל', החברה שכזכור פשטה רגל, הודעה בה הוא מזמן את מחזיקי אגרות החוב של החברה הקורסת כדי לדון ולהכריע אם לקבל את הצעתו של וייסגלס.
בהודעתו מציין הנאמן כי החברה המשקיעה שאותה מייצג וייסגלס היא "חברה אשר התאגדה בקפריסין ומיוצגת על ידי עורך הדין וייסגלס", אך עם זאת מצוין במסמך כי "זהות בעל השליטה במציעה אינה ידוע לנאמן למרות שפנה לעו"ד ויסגלס וביקש את שמו, עו"ד ויסגלס מסר רק כי מדובר באזרח אמריקאי ממוצא פלסטינאי".
מחזיקי אגרות חוב רבים שקיבלו את ההודעה התוודעו לעובדה שוייסגלס מסתיר את זהות הגורם הפלשתיני העומד מאחורי הצעת הרכישה של 'דיגל', ומביעים פליאה ואף תרעומת על כך: "מתברר שיש לו מה להסתיר", אומר אחד מהם. "אם הכול בסדר למה הוא מחביא את הפלשתיני שמאחורי הרכישה?", שואל אחר.
לקראת הכינוס שכאמור נדחה ליום שלישי, בבית אירופה שבתל אביב מתארגנת קבוצה מבעלי האגרות כדי לנסות ולסכל את ביצוע העסקה על ידי אותו גורם פלשתיני עלום. "נגיע למקום ונביע את דעתנו. אי אפשר לתת לעסקה כזו להתרחש בירושלים. מוכרים פרויקט מגורים ענק בירושלים לפלשתינים. לא נשתוק על כך", אומר אחד מבעלי האגרות.
יצוין כי מחזיקי אגרות החוב מפוזרים ברחבי הארץ ואין מדובר בתושבי ירושלים בהכרח. "יש בינינו אנשי תל אביב, חיפה, ואפילו קיבוצניקים שלא יתנו למהלך כזה לקרות. לא נמכור את ירושלים", מבהיר אחד המוחים.
יצוין כי עיקרו של פרויקט הנדל"ן הירושלמי העומד כעת למכירה מיועד לציבור הציונות הדתית, אולם "זה לא עניין של דתיים או חילוניים. זו ירושלים והיא שייכת לכולם", אומר מוחה נוסף המתעתד להופיע להפגנה בשערי 'בית אירופה'.