
המשנה לראש הממשלה, השר לפיתוח הנגב והגליל ולשיתוף פעולה אזורי, השר סילבן שלום, אינו תומך ברעיון הסנקציות הכלכליות על הרשות הפלשתינית כגורם מרכזי במאבק נגד "חוזי רוואבי". ביומן ערוץ 7 שוחחנו עם השר שלום הסבור כי יש להפעיל את מנוף הלחץ על החברות הישראליות החותמות. לדבריו בארצות הברית היו מעמידים חברות שכאלה לדין. הוא אמנם אינו סבור שיש לנקוט בצעד דרסטי שכזה, אך בהחלט "צריך לא רק להוקיע אותן אלא לפעול נגדן, ולהפעיל נגדן סנקציות".
השר שלום רואה בחתימה על החוזים שותפות למסע דה לגיטימציה כולל נגד ישראל, מהלך אותו הוא מגדיר כ"שערורייתי".
השר שלום קובע כי מקור החרם הוא לשכת פיאד המבקש לייצר לעצמו תדמית קיצונית יותר, לרכוש את אהדת הרחוב הפלשתיני ובכך להציב את עצמו כמועמד ראוי לרשת את כיסאו של אבו מאזן.
את כניעת החברות לתכתיב הפלשתיני מגדיר השר שלום כ"מבישה", אך עם זאת הוא סבור כי אין מקום לפגוע במעט הקשר הכלכלי שקיים בין ישראל לרש"פ כמענה לחרמות רוואבי, "בין החרם לבין לעצור פרויקט משותף בגלבוע שיש בו אינטרסים לשני הצדדים אין קשר. את המאבקים צריך לעשות בצורה אחרת של חשיפת פרצופם של מי שעומד מאחורי זה. הכניעה שחל החברות היא כניעה מבישה שאין לה מקום, וצריך שאותן חברות יתקלו בחומת התנגדות ברורה מצד רשויות אכיפת החוק במדינת ישראל, ואני אפעל שאכן כך יהיה".
באשר לסיוע הישראלי לעיר רוואבי עצמה אומר השר שלום כי מדובר בסיוע שכל כולו מתמקד בבקשה הפלשתינית להפקיע קרקעות ישראליות לטובת דרך הגישה לעיר. הוא מספר שהפלשתינים נדרשו על ידי ממשלת ישראל להגיש בקשה רשמית, אך החליטו שלא לעשות כן, כדי שהדברים לא יתפרשו כהכרה בריבונותה של ישראל על שטח זה. "לכן הדברים תקועים כעת", אומר שלום ומציין כי בתכנונה והקמתה של העיר אין לישראל חלק.
בנוסף מדגיש ומציין השר שלום כי היקף שיתוף הפעולה מול הרש"פ הוא קטן, על אף שהוא עצמו סבור שנכון להגביר אותו ולייצר מציאות של מעין 'שלום כלכלי'. לדבריו הפלשתינים חוששים ששיתוף פעולה שכזה יוביל לאותו יעד של תכנית השלום הכלכלי אותה מקדם ראש הממשלה נתניהו. לנוכח כל זאת הוא אינו רואה תוחלת במהלך ישראלי לפגיעה בשיתוף הפעולה הישראלי-פלשתיני.