אין חידושים. לבני
אין חידושים. לבניפלאש 90

ראש האופוזיציה, ציפי לבני, התייחסה בפתח ישיבת סיעת "קדימה" לפרישת ברק ממפלגת העבודה ואמרה "זה יום רע לממשלת נתניהו אבל אני מאמינה שזהו גם יום של תקווה לישראל. כי אחרי התפרקות מפלגת העבודה תבוא גם התפרקות הממשלה, נגיע לבחירות וסופסוף יוכל הציבור באופן חופשי לבחור את נבחריו".

"היום ברור יותר מתמיד מהי מנהיגות של קומבינה פוליטית ומהי מנהיגות של אמת. ממשלת נתניהו היא ממשלה צרה שמתפוררת מבפנים, בלית ברירה, בגלל ריקבון פוליטי ובהיעדר חזון ודרך. למי שעוד היה ספק – ברור היום מה שלנו היה ברור ממזמן – ממשלת נתניהו איבדה את הלגיטימיות שלה והיא מתקיימת מתרגילים פוליטיים קטנים וקטנוניים. כמו בכל גוף חולה – הממשלה הזו אוכלת את עצמה מבפנים והתרופה היחידה לאופורטוניזם פוליטי ולאובדן דרך ועקרונות היא בחירות. קדימה קוראת היום שוב ובקול רם, ברור, צלול וחזק יותר מתמיד – לכו לבחירות".



לבני תקפה בדבריה את ברק על מהלכיו ואמרה "היום הציבור בישראל רואה מי מנהיגיו, הוא רואה מי עומד על העקרונות שלו ומי מוכר את הכל בשביל כיסא. הוא רואה מי נאמן לדרכו ומי זונח את הדרך, את העבר ואת המורשת שלו בשביל הווה מפוקפק על חשבון עתיד המדינה. הציבור רואה היום מה ההבדל בין המפלגה הזאת שיושבת כאן בחדר הזה, קדימה, שמאז הבחירות נאמנה לדרכה, נאמנה לבוחרים שלה, לא מוכרת את עצמה בשביל נזיד עדשים – לבין מפלגת העבודה שמתפרקת בגלל שבגדה בבוחריה ולבין הליכוד שנח את ערכיו פעם אחר פעם והופך להיות שותף באופן קבוע לתרגילים פוליטיים מלוכלכים ומבישים – שמביישים את המורשת שהייתה לליכוד פעם".



"בימים שבהם קדימה מתחזקת ומצרפת אליה עוד כוחות חדשים – היריבות הפוליטיות מתפוררות. זה קורה כי קדימה וחברי קדימה מוכיחים שיש לנו עקרונות וערכים שהפוליטיקה הישראלית מאבדת. הציבור רואה את זה ומעריך את זה. אם בעבר ראינו פילוגים אידיאולוגיים בשביל לקדם תהליך שלום, וכך קמה קדימה, היום הפילוג הוא בלית ברירה, בריחה מהכרעה אידיאולוגית, כאן הפיצול הוא של חסרי עמוד השדרה האידיאולוגי. ואנחנו לא ניתן, והציבור לא ייתן לקומבינה הפוליטית לנצח. למדנו עוד דבר- מי שרצה לפלג התפלג. מי שרצה להרוס נהרס. ולכל אלה יש מכנה משותף אחד – קוראים לו בנימין נתניהו והוא בינתיים ראש ממשלת ישראל. במקום לקדם את טובת מדינת ישראל למען אזרחיה, הוא עוסק בהישרדות שלו . שלא ינסו למכור לנו משהו אחר – התרגיל הזה הוא לא תרגיל של סיירת, שלא ילכלכו בדרך הזאת את ערכי צה"ל, זה תרגיל פוליטי קטן שמעורר רק בוז ציבורי שילך ויגדל  כשנראה גם את חלוקת השאריות". 



"היום גדל מחנה המתנגדים לנתניהו והוא ילך ויגדל עד שנתניהו ייפול. האלטרנטיבה מתחזקת – אנחנו היושבים בחדר הזה – קדימה. אנחנו נמשיך ונפעל על פי העקרונות שלנו , על פי הערכים שלנו, נשמור ונקדם את החזון שלנו , נגן על הדמוקרטיה ועל הציבור בישראל מפני הממשלה הרעה הזו. כל הממשלה הזו צריכה להחזיר את המנדט לציבור וללכת לבחירות והפעם לא רק ננצח את הבחירות אלא גם נרכיב את הממשלה הבאה", הוסיפה לבני.