
דריכות במצרים לקראת תפילות יום השישי של המוסלמים מחר. ברשת הפייסבוק פורסמו קריאות לעוד יום זעם מחר, לאחר תפילת שישי, ברחבי מצרים.
תנועת "6 באפריל" ותנועת "די" קראו לארגן יום זעם כללי מחר בעוד שהפטריארך שנודה השלישי, פטריארך אלכסנדריה ומנהיג הקהילה הקופטית, קרא לשקט ודרש מהקופטים לא להשתתף בהפגנות ומצעדים, אשר לא ידוע מי משתתף בהם או מי מארגן אותם. תנועת האחים המוסלמים הודיעה כי תשתתף בהפגנות, וקראה להמשך המחאה עד לפירוק הפרלמנט וקיום בחירות חוזרות בפיקוח משפטי מלא.
ראש ממשלת מצרים, אחמד נט'יף, אמר כי הממשלה מכבדת את דרישות העם ומאפשרת ביטוי חופשי והמשטרה נוהגת באיפוק, כל עוד המחאה היא באמצעים לגיטימיים. דרשני המסגדים הונחו להקדיש את דרשת יום שישי לחובת הציות לשליט.
ממשלת מצרים הדגישה, כי אין הגבלות על חופש הביטוי וכי לא נחסמו אתרי אינטרנט, כולל אתר פייסבוק אשר נפוצו שמועות כי נחסם. דובר הממשלה, מגדי ראצ'י, אמר כי הממשלה ממשיכה לבצע את תוכנית הרפורמה הכלכלית, הפוליטית והחברתית שלה.
בעקבות ההפגנות הדגישו נציגי ממשלת מצרים והעיתונות הממסדית כי אין לגזור גזרה שווה בין מצרים לתוניסיה, או למדינות ערב אחרות. דובר משרד החוץ המצרי, חוסאם זכי, טען כי "אין להבין מהמתרחש במצרים כעת שהתושבים המצריים מכינים את עצמם לעבור לדגם אחר של משטר במתכונת של אירועי תוניסיה".
בעל טור ביומון הממסדי אל-גומהוריה, סמיר רג'ב, טען כי "מצרים איננה לבנון, תוניסיה, עיראק או סודאן... אם העמים האלה או רובם כועסים [על ממשלותיהם] מסיבה זאת או אחרת, אין הדבר חל עלינו גם אם יש מפיצי שמועות כוזבות המנסים לתאר את העניינים לא כפי שהם באמת".
עם זאת, היו שקראו להפיק לקחים מהאירועים בתוניסיה. בעל טור ביומון אל-אהראם, שריף אל-שובאשי, קרא שלא להקל ראש ברצון העמים וביכולתם להפגין את כעסם הכבוש בכל רגע. לדבריו, "הטעות הגדולה של בן עלי הייתה כאשר הוא סתם פיות בעידן של אמצעי תקשורת פתוחים, אינטרנט ואמצעים מודרניים אחרים דוגמת יוטיוב, טויטר ופייסבוק".
גם בירדן שוררת מתיחות נוכח הקריאות להשתתף מחר בתהלוכות להפלת הממשלה. ברית גורמי השמאל והגורמים הלאומיים בירדן, המובילה את ההפגנות נגד העלאת המחירים בירדן מזה שבועיים, קראה לתושבים להשתתף בתהלוכות ביום שישי במטרה להפיל את הממשלה.