
חה"כ משה גפני, יו"ר ועדת הכספים, נשא דברים בפני מתנדבי 'איחוד הצלה' - הארגון ההתנדבותי הגדול בישראל להצלת חיים.
"אני עומד נפעם בכל פעם לראות את מתנדבי "איחוד הצלה" איך שהם יוצאים מידי יום ומצילים חיים בכל רחבי הארץ, בזכות הענקת הטיפול הראשוני על ידכם- ניתן לראות היום אלפי אנשים ששבו לחיי משפחה רגילים", אמר גפני.
עוד הוסיף גפני, כי "אני שואל את עצמי, היכן ניתן לראות כמות כל כך גדולה של מתנדבים, שמתרוצצים ביום ובליל, בשביל להציל את השני, אם לא באיחוד הצלה". אתם סמל לתרומה למדינה. ואני קורא מכאן, המדינה צריכה להכיר בכם כגוף ההתנדבותי הגדול ביותר בישראל להצלת חיים".
יצוין, כי יום פועלים בישראל 1,500 חובשים מטעם 'איחוד הצלה' –כל חובש הינו בעל רכב פרטי, או לחילופין חבר ביחידת האופנועים של הארגון. החובשים מקבלים את קריאות החירום דרך מוקד “איחוד הצלה” בטכנולוגיית הלייפקומפאס, המותקנת במכשירי המירס.
הקריאות מתקבלות במוקד “איחוד הצלה” דרך מוקדי החירום, בטחון והצלה השונים ברחבי הארץ וכן מפניות ישירות המתקבלות מאזרחים. המתנדבים יוצאים ברכבים או באופנועים להגיש את הסיוע הרפואי עד לבוא האמבולנס למקום האירוע.