בחודש הבא יערך אירוע השקה חגיגי של האלבום החדש 'Shabbaton Sings Reuth' מבית מקהלת שבתון שנחתה היישר מבריטניה. האירוע ייערך בנוכחות הרב הראשי של בריטניה, הלורד זקס, ויכלול גם מופע מרגש של המקהלה.

מקהלת "שבתון" הוקמה בשנת 1986 על ידי סטיבן גלאס והחזן סטיבן רובינס.  המנצח והמנהל המוסיקלי מאז 1991 הינו סטיבן לוי. צלילי המקהלה החדשניים נשמעים בבתי כנסת ובקונצרטים ברחבי בריטניה ובעולם. המטרות העיקריות של המקהלה הן לקדם את היהדות בכלל ואת התפילה היהודית בפרט ומידי שנה מגיעים ביוזמתם לביקור בעמותות שונות ברחבי הארץ, במסגרת התוכנית ‘Solidarity Through Song’ (הזדהות באמצעות שירה) - בהנהגת הרב הראשי של בריטניה, בשיתוף עם נשיא United Synagogue (בית הכנסת המאוחד).

מאז שנת 2003 ביקרה מקהלת שבתון מבריטניה שבע פעמים במרכז רפואי רעות, במסגרת פרויקט Music for Music Therapy'' ׁׁׁ(מוסיקה למען הטיפול במוסיקה). עמותת רעות הינה העמותה היחידה שאליה מגיעה המקהלה כל שנה. במהלך הזמן נוצר קשר הדוק ומיוחד בין המאושפזים במרכז לבין חברי המקהלה. פעם אחר פעם הנעימה 'שבתון' בזמירותיה את מפגשי קבלת השבת במקום.

לאחרונה הוציאה מקהלת שבתון אלבום חדש, שמעצים את הידידות העמוקה הזאת. שמו של האלבום, Shabbaton Sings Reuth (שבתון שרה רעות) מעיד על מהותו ומטרותיו, וכל ההכנסות ממכירתו ייתרמו על ידי המקהלה וחברת ההפקה Wienerworld ליחידה לטיפול במוסיקה במרכז רפואי 'רעות'.

האלבום הופק במיוחד למען 'רעות', וכולל את הלהיטים הגדולים ביותר של מקהלת שבתון, לצד ארבעה שירים חדשים.

מרכז רפואי 'רעות' הוא אחד ממוסדותיה הרבים של 'רעות', מהעמותות הגדולות והוותיקות בישראל בתחומי הבריאות והרווחה. בבית החולים, שהוא הגדול מסוגו באזור תל אביב, יש 350 מיטות אשפוז, ומגוון רחב של שירותים רפואיים מתקדמים: אשפוז לטווח הארוך ולטווח הקצר, שיקום וסיעוד, וכן טיפול נמרץ לחולים המצויים בתרדמת ולחולים מונשמים - שרבים מהם עוברים תהליך של שיקום נשימתי. מרכז רפואי 'רעות' פועל בשיתוף עם בית הספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב, מוכר בעולם כמוסד רפואי מוביל בישראל, וידוע בסטנדרטים המקצועיים הגבוהים שלו. המקום מעניק בית חם ותומך למאושפזים בני כל הגילים, מינקות עד זקנה, ומספק טיפול רב-מקצועי מקיף בתחום של שיקום מפגיעות קשות.