מבינה את השגריר הפורש. לבני
מבינה את השגריר הפורש. לבניפלאש 90

יו"ר האופוזיציה, חברת הכנסת ציפי לבני, מביעה הבנה למכתב המחאה של הדיפלומט אילן ברוך, לשעבר שגריר ישראל בדרום אפריקה.

לבני קובעת כי "לא מדובר בעניין אישי של שר החוץ או של דיפלומט כזה או אחר. מדובר במדיניות ממשלתית שמוביל ראש הממשלה, שמייצר בידוד בלתי אפשרי למדינת ישראל, שמחליש אותה בעיני העולם והופך את המדיניות הישראלית לסוג של שבשבת לפי כיוון הרוח והלחצים שלצערי מופעלים על ידי מדינות העולם".

עוד אמרה לבני כי "ישראל חלשה כאשר נראה שהמדיניות של הממשלה היא לא של תוכן וחזון אלא מדיניות של תגובה למה שקורה בעולם, תגובה של פחד. נתניהו חושב שבלי מדיניות, הסברה טובה והופעה משובחת באנגלית רהוטה בטלוויזיה או נזיפה בעולם יכולות לשפר את תדמית ישראל. זה לא עובד כך. צריך מדיניות והממשלה הזו חסרה אותה".

את דבריה אמרה לבני במענה לשאלת כתבים בראשית פגישתה עם שר החוץ השבדי.

נזכיר כי השגריר לשעבר שיגר את מכתבו לאנשי משרד החוץ בבקשו להסביר את מניעי עזיבתו את שירות החוץ של מדינת ישראל. "בשנתיים האחרונות התחדדו בפי קברניטי המדינה מסרים מדיניים ופוליטיים, המקוממים אותי ואינם נותנים לי מנוח. אני מתקשה לייצג ולהסביר אותם ביושר", כתב ברוך והוסיף כי "ממשלת נתניהו השנייה, כמו זו הראשונה - למרות 'נאום בר אילן' - מצטיירת כנאחזת בסטאטוס קוו ומייתרת חתירה מדינית להסדר קבע, המבוסס על העיקרון של 'שטחים תמורת שלום' וסיום מוסכם של הכיבוש ושל הסכסוך".