החבורה בביקור דומה מהעבר...
החבורה בביקור דומה מהעבר...פלאש 90

משלחת ובה נציגים של נטורי קרתא הגיעו לביתו של המן כדי לחזק אותו בימים הקשים העוברים עליו מאז נודעה החלטת המלך להוציאו להורג. ראש המשלחת אף הגיש להמן כשי עמוד תליה מיניאטורי.

משיצאה המשלחת את ביתו של המן שוחחנו עימם וביקשנו מהם עידכון על מצב רוחו של האיש. "הוא נראה קצת שפוף, אבל חיזקנו את רוחו. הבטחנו שנפעל בכל מרץ נגד גזר הדין שהוטל עליו, ובאמת בכוונתו להפגין מול חצר המלך. חשוב לנו שידעו כל עמי המלך שאין לנו יד ורגל במעשה ההלשנה שכאילו ביקש המן לפגוע בעם היהודי. אין לנו ספק שהאיש המן ירום הודו ויתעלה חפץ בשלומה של מלכות, ואילו אנו יהודי הממלכה מצווים להכניע ראשינו בפניו ולקבל מרותו שכך נצטווינו מאז חרב בית המקדש".

מנהיג המשלחת סיפר על כוונת אנשיו לקיים תפילה ציבורית מיוחדת להצלתו של המן מגזר הדין שהושת עליו. כמו כן בכוונתם לצאת בהפגנת תמיכה רבת משתתפים כדי להוכיח נאמנות לאיש ולמשנתו.

לשאלת כתבים אם אינם חוששים ששאיפתו של המן להשמדת העם היהודי תפגע גם בהם, אמרו שהמן הוא אדם שוחר שלום. "הוא לא אויב של היהודים. הוא בסך הכול מתנגד למנהיג הזה, מה שמו, מרדכי, וכל מה שהוא מסמל. חוץ מזה הוא אדם שמאוד אוהב שלום".