ערבי תקף הבוקר (שישי) יהודי במאחז נצר שבגוש עציון, כך מדווח ארגון נשים בירוק. שישה ערבים הגיעו למקום וטענו לבעלות על הקרקע אותה מעבדים הפעילים במאחז.
במקום התפתח עימות במהלכו תקף הערבי את היהודי באמצעות מכוש ופצע אותו. כוחות משטרה שהגיעו למקום עצרו את אחד הערבים.
ב'נשים בירוק' מבהירים כי השטח אותו מעבדים הפעילים מוגדר כאדמות מדינה.
לאחר האירוע נדהמו היהודים לגלות בתחנת המשטרה כי גם הם חשודים בתקיפה. נדיה מטר, יו"ר ארגון נשים בירוק מדווחת כי לאחר האירוע פנו הפעילים להתלונן בתחנת המשטרה. השוטר שפגש אותם אמר לפצוע עוד לפני ששמע את התלונה והתחיל בחקירה: "גם אתה חשוד בתקיפה".
לפני כחצי שנה במסגרת פעולות נשים בירוק וגרעין נצר לשמירת קרקעות המדינה בנצר, יצאו הפעילים לחרוש שטחי מדינה.
גם אז פרצו עימותים בין יהודים לערבים, לאחר שהחלו עבודות הטרקטור במקום, ערבים התקבצו מסביב לטרקטור והחלו לטעון כי האדמה היא שלהם. כדי למנוע השתלטות ערבים על אותו שטח, יצאו הפעילים למבצע שתילה של עצי זית במקום ומאז הם מעבדים את השטח ושומרים על המקום.
הערבים חוזרים שוב ושוב למקום ועוקרים שתילים. באחד העימותים נציגי המינהל עיינו במפות והודיעו כי השטח הוא אכן אדמות סקר ולא שטח ערבי פרטי. ב'נשים בירוק' מדגישים "טענות הערבים על בעלות השטח הופרכו והוכחו כטענות שיקריות".
"לו פעילי השטח לא היו שותלים על אותן אדמות" מבהירה יו"ר הארגון, נדיה מטר, "הערבים היו משתלטים עליהן וגם אדמות אלו היו אבודים לעם ישראל. העמידה התקיפה והנחושה של הפעילים כפתה על המינהל להתערב, לעיין במפות , ולהודות ששטחים אלו אינם שייכים לערבים. יש לציין שהפעילים מעבדים את האדמות לא מטעמים נדלניסטים-כלכליים אלא אך ורק כדי לשמור על עתודות הקרקע למען עם ישראל".