
"שוטר מג"ב שעמד סמוך אלינו, לא עושה כלום והיה ברור לי שאם לא אעשה מעשה כל השמשות יהיו מנופצות, אז רצתי אחריהם והשוטר החל לרדוף אחרי ועצר אותי במקום אותם בטענה שהם לא פגעו בי והעניינים לא יצאו מכלל שליטה. כאשר נלקחתי לתחנת המשטרה בחברון, השוטרים שאלו את המגבניקים מה קרה והם מספרים להם את גרסתם. שוטרי התחנה שאלו אותם מדוע לא עצרו את הערבים ופתאום בחקירה, המגבניקים שכחו לספר את מה שקרה עם המקלות".
"זו תופעה של תרבות שקר, של התנהלות משטרתית שאנחנו מכירים לצערי", מציין בן גביר, "זו לא פעם הראשונה ששוטרי מג"ב משקרים ועוד יותר חמור היא התנהלות החייל בשטח שבמקום לעצור אותם הוא עוצר אותי".
בן גביר טוען כי זו פשיטת רגל מוסרית וערכית, "שוטרי מג"ב לא מבינים מה תפקידם, ומכיון שזו כבר שיטה אאלץ לתבוע את השוטרים האלו שיסבירו בבית המשפט את התנהגותם".
לטענת בן גביר הבעיה היא לא רק מג"ב אלא שיש גיבוי לתרבות הזו, "אני מתכוון לשר לבטחון פנים, יצחק אהרונוביץ', שנבחר על בסיס 'אין נאמנות אין אזרחות' - אין ספק הוא עושה סדר, כל היום הוא מטפל במתנחלים וזה מקרין עד אחרון הפקודים במג"ב".