
הממשלה לא תדון הבוקר (ראשון) בשאלה האם להכיר בשלושת הכבאים שנספו בשריפה בכרמל כחללי מערכות ישראל, כך הודיעה מזכירות הממשלה ללשכתו של שר הפנים, אלי ישי.
בהודעה שנמסרה ללשכת ישי נאמר, כי היות ונושא זה נמצא בסמכותו של שר הביטחון לא ניתן להעלות לדיון בממשלה נושא שנמצא תחת אחריותו והוא מתנגד לו.
בלשכתו של השר ישי טוענים, כי שר הפנים זעם על ההחלטה.
נזכיר כי במחלוקת הציבורית בשאלת הכללת הכבאים ביום הזיכרון הביע לפני ימים אחדים שר הפנים אלי ישי את עמדתו ולפיה יש לקבל את בקשת המשפחות ולכלול את בניהם בזיכרון הלאומי. מנגד הודיע יו"ר 'יד לבנים', אלי בן שם, כי במידה וזו תהיה החלטת הממשלה בכוונתו לעתור לבג"ץ נגדה.
בן שם מנמק את הודעתו ואומר כי במידה ויוחלט לכלול את הכבאים הרי שתהיינה עוד קבוצות נוספות של חללים, שאינם מחללי מערכות ישראל, וגם הן תדרושנה להכלל ביום הזיכרון מסיבה דומה.
השר ישי הגדיר את הסירוב כבירוקרטיה אטומה, אולם מנגד ממערכת הביטחון יש הטוענים כי התייצבותו לצד משפחות הכבאים שנספו אינה אלא מהלך פופוליסטי שנועד למחוק את מחדליו בפרשת האסון בכרמל.
