
היחידה המרכזית במשטרת ירושלים עצרה לפני כשבוע את חנן יאדגרוב, המכונה "המהנדס היהודי", בחשד להכנה והרכבה של ארבעה מטעני חבלה שהוזמנו על ידי עבריינים בירושלים.
מהמשטרה נמסר כי יאדגרוב, בן 36 הודה בחקירתו כי הכין את המטענים, אולם טען כי הם נועדו לטיפול בשפני הסלע בשכונת פסגת זאב.
במשטרה מציינים כי בתחילת החודש סמוך לשעה 02:00 בלילה הבחינו אנשי היחידה המרכזית בחשוד כשהוא נוסע ברכבו בשכונת רמת אשכול, הוא נעצר ובחיפוש ברכבו נמצא מטען חבלה בגודל בינוני, אשר היה מיועד לגורמים פלילים.
בחיפוש שנעשה בביתו נמצא תיק ובתוכו רכיבים להכנת מטענים נוספים. בהמשך החקירה נבדקה התאמתם של מטעני חבלה נוספים שנמצאו ברחבי הארץ ומהבדיקה נמצאה התאמה של שלושה מטענים שנמצאו בירושלים ולוד. האחד נמצא בדרך בית לחם בבירה בחודש פברואר, השני ברח' הפנינה בנובמבר, והשלישי נמצא בלוד באוקטובר.
רק לפני כשנה שוחרר החשוד מהכלא, לאחר שריצה חמש שנות מאסר בשל הרשעתו באספקת מטענים למחבלים.