כביש 6. בלי תשלום בפקקים
כביש 6. בלי תשלום בפקקים

ועדת השרים לחקיקה תדון בהצעתה של ח"כ רונית תירוש (קדימה), יו"ר השדולה לבטיחות בדרכים בכנסת, שתשנה את הנהלים הקיימים כיום בכביש חוצה ישראל.

ההצעה תדרוש לחייב לתת מידע על פקקים בטרם כניסה לכביש 6 ולאסור חיוב במקרה של עומסי תנועה.

בדברי ההסבר של הצעת החוק מוסבר כי "מטרתה של הצעת חוק זו היא להבטיח כי נהגים השוקלים לנסוע בכביש אגרה יקבלו מידע על מצב התנועה בו, בטרם ייכנסו אליו, ובשלב מוקדם מספיק, כך שיוכלו לבחור לנסוע בכביש חלופי, וימנעו מעומסי תנועה בכביש שנועד להבטיח נסיעה מהירה ויעילה. בנוסף, מבקשת הצעת החוק לחייב קביעת מנגנון בדבר מתן פטור מתשלום אגרה בכביש, במקרה של רכב שעוכב בשל עומס תנועה".

ההצעה מתבססת על ההנחה כי כבישי אגרה, המהווים פתרון תחבורתי בתשלום לשעות העומס, נועדו, בין היתר, להסטת עומסי התנועה מכבישים שאינם כבישי אגרה. במצב בו נוצר עומס תנועה בכביש האגרה, נאלץ נהג הרכב לשלם סכום גבוה למרות עמידה מיותרת או נסיעה איטית במיוחד.

לפיכך מבקשת ח"כ תירוש לחייב התקנת שילוט אלקטרוני, אשר יוצב לפני כניסה לכביש אגרה ובמרחק סביר ממנה, המאפשר בחירה בין כביש חלופי לבין כביש האגרה ובאופן בולט הנראה לעין הנוהג בכביש. בשילוט זה יוצג מידע עדכני בדבר עומס התנועה בכביש האגרה.

בנוסף קובעת הצעת החוק לחייב את בעל הזיכיון בכביש 6 להפעיל מוקד טלפוני, באמצעותו יוכלו נהגים לקבל מידע עדכני בדבר עומסי תנועה בכביש האגרה.

 אומרת ח"כ תירוש: "חייבים להפסיק את התופעה של 'הנתקעת וגם שילמת" בכביש שש. כל המטרה של כביש אגרה הינה לשלם עבור האפשרות להגיע מהר יותר, ואם התשתיות לא מאפשרות נסיעה שכזו, אין סיבה שבעל הרכב ישלם על הנסיעה. בנוסף לכך מן הראוי שלפני הכניסה לכביש אגרה יואילו לספר לנו אם אנחנו נכנסים לדרך פנויה או שמא לפקק בלתי נסבל. הנהג בכביש חוצה ישראל הוא לקוח, והוא ישלם רק כאשר הוא מקבל את המוצר עליו הוא שילם – נסיעה מהירה בכביש".