פרס וגנץ בצאלים
פרס וגנץ בצאליםצילום: משה מילנר/לע"מ

נשיא המדינה, שמעון פרס, ערך היום (שלישי) ביקור יחד עם הרמטכ"ל, רא"ל בני גנץ, באימון של גדוד מילואים שנערך בבסיס צאלים שבדרום הארץ. בתום התרגיל, שדימה לחימה מול אויב מצפון וכלל ירי טנקים, מרגמות והפעלת מזל"טים, שיבח הנשיא פרס את אנשי המילואים והביע הערכה רבה לפועלם ולחשיבות תרומתם לצה"ל ולביטחון ישראל.

"המדינה מודעת לזה שהשארתם משפחה מאחור והיא מתחשבת כיום יותר ומנסה לשפר את התנאים שלכם. על הממשלה לפעול כאילו היא האיגוד המקצועי שלכם ושל נשותיכם, שכן כשאתם בשירות גם הנשים שלכם במילואים בבית ועל המערך האזרחי להירתם לטובתכם", אמר הנשיא לחיילים.

ראש אגף כוח האדם בצה"ל, האלוף אבי זמיר, השתתף היום בדיון מיוחד שקיימה ועדת החינוך של הכנסת לציון יום המילואים. האלוף זמיר הציע כי סטודנטים המשרתים במילואים ומתנדבים בפרויקט פר"ח, יקבלו תוספת של אלף שקלים למלגה עבור שירות המילואים במהלך לימודיהם האקדמיים.

"סטודנטים לתואר שני יזכו לכל ההטבות שמציע חוק זכויות הסטודנט ולא תתאפשר אפליה בינם לבין סטודנטים לתואר ראשון כפי שמתקיימת במוסדות אקדמאיים מסוימים", אמר ראש אכ"א.