רבבה
רבבהצילום: פלאש 90
רוב הציבור בישראל מתנגד לנוסחה שמציע נשיא ארה"ב ברק אובמה של נסיגה לגבולות 67' עם חילופי שטחים, כך עולה מסקר שערך השבוע פרופ' אבי דגני, נשיא קבוצת גיאוקרטוגרפיה.

מהסקר עולה כי 61% מהציבור בישראל מתנגדים למהלך שכזה, לעומת 27% שתומכים בו. 12% לא הביעו דעה בנושא.

באותו סקר נשאל גם מי מהמנהיגים הבאים הוא בעינייך מנהיג ברמה לאומית שהיית סומך עליו שינהיג את המדינה בשעת מלחמה, יוביל להסכם שלום וייצר כלכלה וחברה איתנה עם תרבות שלטונית גבוהה.

נתניהו אמנם מוביל בהשוואה לאישים האחרים שנבדקו, אולם מהממצאים עולה כי אין היום מנהיגים מכהנים שהם באמת פופולאריים ברמה הלאומית עם קונצנזוס רחב של האהדה ואמונה בהם.

על פי הסקר ברק ומפלגתו, עצמאות, לא עוברים את אחוז החסימה, הליכוד זוכה ל-33 מנדטים, קדימה ל-22 וישראל ביתנו זוכה לשבעה עשר מנדטים. ש"ס זוכה לעשרה מנדטים, העבודה לתשעה, מרץ לשישה, האיחוד הלאומי לשלושה והבית היהודי לשני מנדטים.

פרופ' אבי דגני אמר "אין ספק שבכל רגע נתון הדבר משקף את מעמד המנהיגים העומדים בראש המפלגות. דומה שההתבטאויות של הגב' לבני אינן מרשימות בחיוב את הציבור, וקרוב לודאי שחילוקי דעות בבית קדימה (מופז) תורמים גם הם לפיחות של המפלגה הזו בדעת הציבור. דומה שהעבודה מתאוששת בדעת הציבור עם הסתלקותו של ברק, ורוח אופטימית מתחילה לנשב שם".