
גופים ואנשים נוספים הצטרפו היום לקריאה לנשיא ארצות הברית, ברק אובמה, לשחרר את יונתן פולארד ל-24 על מנת שיוכל לסעוד את אביו השוכב על ערש דווי.
ח"כ נחמן שי (קדימה) פנה היום (ראשון) לראש הממשלה, בנימין נתניהו, בבקשה כי יפנה במהירות האפשרית לנשיא ארה"ב על מנת לשחרר את יונתן פולארד ל-24 שעות כדי שיזכה לסעוד את אביו.
במכתבו לראש הממשלה, כתב ח"כ ד"ר נחמן שי: "כראש ממשלת ישראל, עליך להירתם למאמץ לאפשר ליונתן פולארד להיפרד בדרך המכובדת ביותר מאביו. מדובר בבקשה הומניטארית מהמעלה הראשונה שחשוב כי תועבר לנשיא ארה"ב ישירות ממך, ראש הממשלה. אפשר שזו ההזדמנות האחרונה של האב, כמו גם של הבן, לראות אחד את השני".
בנוסף, יוזם ח"כ נחמן שי עצומה של חברי הכנסת, הקוראת ליו"ר בית הנבחרים האמריקאי, ג'ון בונר, לפנות לנשיא ארה"ב בבקשה לשחרר את פולארד ל-24 שעות.
מוקדם יותר היום, אמר סגן שר החוץ, דני אילון, כי ישראל צריכה להיענות לבקשה לסייע לפולארד לראות את אביו הגוסס, מאחר שמדובר בעניין הומניטרי טהור.
מלשכת ראש הממשלה נמסר בתגובה לפניית ערוץ 7, כי "הנושא נמצא על סדר יומו של ראש הממשלה וראש הממשלה פועל על מנת להשיב את פולארד הביתה".
