תוצאות ראשונות של הבחירות בטורקיה מעלות, כי מפלגתו של ראש הממשלה המכהן, רג'פ טאיפ ארדואן, לא זכתה בשני שליש מקולות הבוחרים אשר יאפשרו לה לשנות את החוקה לבדה.



מספירת 21% מקולות המצביעים בבחירות עולה, כי מפלגתו של ראש הממשלה הנוכחי, רג'פ טאיפ ארדואן, זכתה ב-56% מהקולות שנספרו.



עוד עולה מהספירה הראשונית, כי מפלגת העם הרפובליקנית, מפלגת השמאל-מרכז החילונית בראשות כמאל קיליצ'דראולו, עומדת על 23.6 אחוזי תמיכה. מפלגת הימין, המפלגה הלאומנית בראשות דבלט בהצ'לי, זכתה ל-13 אחוזים והבטיחה בכך את כניסתה לפרלמנט. 



מפלגת הצדק והפיתוח, הקונסרבטיבית, מגיעה משורשים מוסלמיים, והיא נהנית מפיתוח כלכלי מואץ בתקופת כהונתם בשלטון. כמו כן, בתקופת שלטונם אחוז המובטלים ירד.

הם הבטיחו לקהל הבוחרים תוכניות מרחיקות לכת: תעלה מהים השחור לים האיגאי, עיר חדשה שתקום ליד איסטנבול, ובניית גשרים חדשים, שדות תעופה ובתי חולים.

סקרים אחרונים שנערכו לפני הבחירות הורו על ניצחון גורף הצפוי למפלגתו של ארדואן. על פי סקרים אלה צפוי היה ארדואן לגרוף מעט יותר מחמישים אחוזים מהקולות ואילו מפלגת האופוזיציה הגדולה היתה אמורה להסתפק ב-28 אחוזים בלבד.