מחאת חיילי גולני
מחאת חיילי גולנימירי צחי, ועד מתיישבי השומרון

מח"ט גולני אל"מ אופק בוכריס שפט היום ארבעה מחיילי גדוד 13 בחטיבת גולני לתקופות מאסר בכלא צבאי של עד 30 יום לאחר שחשפו בתום טקס סוף מסלול חולצות עם הכיתוב "גולני לא מגרשים יהודים".

שאר החיילים שהצטלמו עם החולצות יישפטו ביום ראשון. כאשר ישתחררו מהכלא, יוחלט האם לאפשר להם להיות לוחמים בחטיבה.

אתמול דווח בערוץ 7 כי בטקס סוף מסלול של חיילי גולני בגדוד 13, שנערך בצומת גולני, קיימו הורים וחיילים מכל קצות הקשת בישראל מיצג של מחאה, כשהם לובשים חולצות ועליהן כתוב "גולני נלחם באוייבים ולא מגרש יהודים". החיילים, בחלקם הגדול, לא היו חובשי כיפות.

ח"כ פרופ' אריה אלדד (האיחוד הלאומי) קרא הבוקר לרמטכ"ל שלא להדיח את החיילים מחטיבת גולני, "יש להעביר את המסר לממשלת ישראל - כי כל ניסיון להפוך את צה"ל לצבא גירוש יהודים יפרק את הצבא".

גורמים בהתישבות ציינו כי הניסיון בכלי תקשורת שונים "להציג את חיילי גולני כחסרי דעת שמתנחלים עבדו עליהם הוא מעליב אבל בעיקר שיקרי", כלשונם. "חיילי גולני לא מגרשים יהודים ואנו גאים בהם. והעובדה היא שהם אף פעם לא נדרשו לכך", אמרו הגורמים.