כלי רכב. החיישן יתריע
כלי רכב. החיישן יתריע

שופט בית המשפט המחוזי בבאר שבע, אליהו ביתן גזר 8 שנות מאסר לפלסטיני ששדד נהגים שהסיעו אותו.

הוא הורשע בשתי עבירות של שוד בנסיבות מחמירות, בעבירה של נסיון שוד בנסיבות מחמירות ובארבע עבירות של שהייה שלא כחוק בישראל. השופט הפעיל את עונש המאסר על תנאי שהיה כנגד הנאשם. באופן זה ישהה בכלא 9 שנים בסך הכל.

בגזר הדין כתב השופט כי "הנאשם ניצל, בשלוש הזדמנויות, את טוב ליבם של נהגים שניאותו לאספו לרכבם, ובהיותו ברכבם איים עליהם (בחפץ חד), תקף אותם (באגרופים ובגז מדמיע), סילקם מהרכב וגנב אותו – במקרה אחד הנהג הצליח לקחת את מפתחות הרכב ומנע מהנאשם לגנוב אותו".

הוא הדגיש כי "הקרבנות נאלצו לצאת מרכבם ולנוס על נפשם, המומים, בשעת ערב או לילה, לתוך כביש בינעירוני שהתנועה בו בדרך כלל ערה, ורק בנס הדברים לא הסתיימו באסון".

עוד ציין כי "מעשי הנאשם בוצעו בעזות ובשיטתיות ובמסגרתם גזל הנאשם רכוש רב ערך – שני כלי רכב ופריטים נוספים בעלי ערך, כולל מצלמה דיגיטאלית, מכשירי טלפון סלולארים, תיקים, ארנק ועוד - שלא הושב לבעליו".

קרבנות הנאשם חוו חוויה קשה ומפחידה ויש להניח שרישומה הטראומתי לא במהרה ימחה.