עזה. ארכיון
עזה. ארכיוןפלאש 90

בפעילות משותפת לצה"ל ולשירות הביטחון הכללי, תקף כלי טיס של חיל-האוויר אחר הצהריים (שלישי) חוליית מחבלים, במרכז רצועת עזה, בעת ניסיון לבצע ירי רקטות לעבר שטח מדינת ישראל. זוהתה פגיעה.

זמן קצר לאחר מכן, נפתחה אש לעבר רכב אזרחי בשירות צה"ל שעסק בפעילות שגרתית בסמוך לגדר המערכת בדרום רצועת עזה. נהג הרכב נפצע קל ונזק נגרם לרכב.

בצה"ל מציינים, כי בימים האחרונים בוצעו מספר ניסיונות לפגוע באזרחי מדינת ישראל באמצעות שיגור ירי תלול מסלול וניתן לראות כי חמא"ס אינו אוכף את מדיניות הריסון על ארגוני הטרור הפועלים ברצועה. 

בצה"ל מוסיפים, כי בשבוע האחרון שוגרו שלוש רקטות לעבר שטח ישראל במטרה לפגוע באזרחי מדינת ישראל. 

מדובר צה"ל נמסר, כי "צה"ל לא יעבור לסדר היום ולא ישלים עם כל ניסיון פגיעה באזרחי מדינת ישראל ובחיילי צה"ל ויגיב בחומרה במקום ובזמן שימצא לנכון. צה"ל רואה בארגון הטרור חמא"ס האחראי הבלעדי לכל פעילות טרור היוצאת מרצועת עזה. צה"ל נחוש להמשיך ולהגיב כנגד כל ניסיונות פגיעה בתושבי מדינת ישראל".