יילחם. ח"כ כרמל שאמה
יילחם. ח"כ כרמל שאמהפלאש 90
ועדת הכלכלה של הכנסת דנה הבוקר (שני) בבחינת החלופות לייקור מחירי החשמל.
 
יו"ר הועדה, כרמל שאמה-הכהן אמר בדיון "נכון שייקור החשמל לא מצריך את אישור ועדת הכלכלה אבל זה מסוג הדברים שנצא למלחמה בעניין הזה".



"אנחנו רוצים לוודא שההתייקרות היא בלתי נמנעת, במיוחד בתקופה זו בה הוועדה עוסקת בהתייקרויות מוצרי היסוד. גם בקוטג' יש חשמל. אם האוצר רוצה לגבות מס על הסולר זה סוג של חמדנות ואטימות כלפי משקי הבית, המגזר העסקי והתעשיינים", הוסיף.
 
יו"ר רשות החשמל, אמנון שפירה, אמר בדיון, "אנו נמצאים במשבר, המשבר הוא משבר כלכלי הוא לא משבר של אי  אספקה, אם חברת החשמל רוצה לספק חשמל הקיץ היא חייבת להשתמש בדלקים יקרים".

החשמל צפוי להתייקר בשל בשיבושים הקשים באספקת הגז הטבעי לישראל החל מראשית המהומות במצרים, אז פגעו חמושים מצרים במערכת הולכת הגז, ולאחר שהמערכת תוקנה פגעו בה פעם נוספת.

הפגיעה במערכת ההולכה גרמה לצורך לעבור לייצור חשמל באמצעות דלקים חלופיים המיוצרים מנפט, כאשר האופציות אשר עמדו על הפרק היו המזוט הזול יחסית מחד, ולעומתו הסולר המזהם פחות אך יקר בהרבה.

לאחר שהחלו השיבושים הורה לחברת החשמל השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן, בצו אישי שנחתם על ידו, לעשות שימוש בסולר כל עוד הדבר ניתן, ורק בהיעדר אפשרות לייצר חשמל בסולר לעבור לייצור חשמל באמצעות שריפת מזוט.

הפעלת תחנות כוח בסולר יקרה בשיעור של 80%-190%, ולכן תרמה לייקור של כ-7% בתעריף החשמל לציבור. לצד התייקרויות אלה נדרש תעריף החשמל בתוספת של 4%, כתוצאה מעדכון שוטף של תקורות החברה, ובעיקר בשל התייקרות הפחם והגז הטבעי. בסך הכל, צפוי החשמל להתייקר, לפי החישוב של רשות החשמל, ב-20%.