"דו"ח 'בטרם' על היפגעות ילדים שחשף בפנינו מתאם מובהק בין מצב כלכלי-חברתי לשיעור ההיפגעות, מדאיג ומטריד מאד", אמר יו"ר הוועדה לזכויות הילד זבולון אורלב, "אי אפשר להשלים עם כך שילדים ישלמו בגופם את מחיר אי השוויון והפער החברתי הגדל בחברה שלנו. את רוב מקרי הפגיעה ניתן למנוע על ידי העלאת מודעות".
משרד הבריאות דיווח לוועדה כי בחודש הקרוב יציע לממשלה הצעת מחליטים להכנת תוכנית לאומית לבטיחות ילדים, שתבטיח תיאום בין משרדי הממשלה ותחייבם לגבש תוכנית תוך שנה. הוועדה לזכויות הילד מבקשת מהממשלה שבמהלך הדיון על הכנת התוכנית תאומץ המלצת הוועדה להקים מאגר לאומי שירכז נתונים על היפגעות ילדים על פי הסטנדרט הבינלאומי ובהנחיית ארגון בטרם. הוועדה תקיים דיון מעקב בראשית מושב החורף לקבלת דיווח על התקדמות התוכנית הלאומית.
על פי דו"ח בטרם 144 ילדים מתים בשנה כתוצאה מהיפגעות לא מכוונת. קבוצות הסיכון הן ילדים עד גיל 4 וילדים בין גיל 15-17. מספר הבנים הנפגעים גדול פי 2.5 ממספר הבנות. ישראל ממוקמת במקום ה-15 מבין 34 מדינות הOECD במספר הילדים הנפגעים, כלומר, מצבנו מעט טוב מהממוצע. המדינה הכי בטוחה לילדים היא שבדיה. בנוסף ל-144 הילדים המתים בכל שנה כתוצאה מהיפגעות לא מכוונת, 24,000 ילדים מאושפזים מדי שנה כתוצאה מפציעות.
מבין הנפגעים הללו, 60% נפגעו בתאונות דרכים והשאר בתאונות בית, חצר, או מרחב ציבורי כלשהו. מבין המאושפזים, שני שליש נפצעו בתאונות בית ופנאי. הגורם השכיח ביותר להיפגעות עד גיל 15 היא נפילה. עם הגיל יורדת שכיחות הנפילות ועולה אחוז ההיפגעות מתאונות דרכים. סיכוייהם של ילדים המתגוררים בישובים ברמה סוציו אקונומית נמוכה להיפגע ואף למות גדולים בעשרות אחוזים מאלה שגרים בישוב מבוסס.
אורלי סילבנגר, מנכ"לית בטרם דיווחה לוועדה כי בפיילוט של "בטרם" הוברר שמתקני ספורט בחדרי כושר פתוחים גורמים להיפגעות ילדים.