הרופאים ממשיכים את מתכונת העיצומים וישביתו היום את כל בתי החולים ברחבי הארץ, ויפעילו אותם במתכונת שבת. זאת לאחר שהמשא ומתן בינם לבין האוצר לא הניב פירות במוצאי שבת.
בתום הדיון אמש הודיעה ההסתדרות הרפואית כי בכוונתה לשוב לעיצומים על אף שנרשמו מספר התקדמויות במו"מ. על קצב ההתקדמות במגעים בין הצדדים ועל פרטי המשא ומתן העדכניים יועבר מחר דו"ח לבג"ץ.
יצוין כי לבד מהשבתת בתי החולים תושבת היום גם מערכת שירותי בריאות כללית.
נזכיר כאן את מכתבו של מנכ"ל משרד הבריאות שנשלח לפני יומיים למתמחים שהגישו מכתבי התפטרות כמחאה על אופן ניהול המו"מ בינם לבין האוצר. במכתבו קבע פרופ' גמזו 'הגזמתם'. "הגיע הזמן לסגת ממכתבי ההתפטרות ולגבות את ראשי ההסתדרות הרפואית בכדי לאפשר את סיום המשבר. תושבי ישראל מצפים לכך", כתב ובהמשך מכתבו הוסיף: "הצעדים האחרונים לחיזוק מערכת הבריאות של ממשלת ישראל בפברואר השנה, שכללו תוספת מיטות ותקנים, היו הצעדים הראשונים לשיפור המערכת. שיפורים נוספים בעומס העבודה של המתמחים ויתר הבעיות צריכים היו להיפתר תוך הידברות עם הנציג הרשמי של הרופאים, ההסתדרות הרפואית. המשא ומתן שניהלה ומנהלת עדיין ההסתדרות הרפואית הוא המורכב ביותר שידע המשק הישראלי. הוא איננו משא ומתן על שכר בלבד. עולים בו נושאים של חיזוק מערכת הבריאות בכלל ובפריפרייה בפרט באספקטים שונים ומגוונים, באשפוז ובקהילה, והוא נוגע לעשרות אלפי מועסקים במגוון עמדות בכירות מרופאים סטאז'רים עד מנהלי בתי"ח. עלותם של שינויים שכאלו היא מעל שני מיליארד והשפעתה על משק המדינה, מעבר למערכת הבריאות, מיוחדת במינה".
כמו כן כתב פרופ' גמזו: "מחאת המתמחים, שהתרכזה בנושא עומס העבודה, קיבלה תשומת לב אמיתית מראשי ההסתדרות הרפואית והביאה אף לשיא במחאה עם שביתת הרעב של יו"ר ההסתדרות הרפואית. בסופו של דבר משרד האוצר, בדחיפתו הנחושה של סגן שר הבריאות, ח"כ הרב יעקב ליצמן ובמעורבותו של ראש הממשלה, הביאו הישג חסר תקדים להסתדרות הרפואית ולמערכת הבריאות שהוא תוספת של 1,000 תקנים - בנוסף לתוספת המיטות והתקנים הנגזרים מתוכה שאושרו למשרד הבריאות. מדובר בשינוי מהפכני בתבנית העבודה של בתיה"ח ובמיוחד בפריפרייה, מאמצינו ממוקדים בכך. באופן מפתיע, דווקא לאחר צעד זה ובעיקר תוך לחימה עיקשת של ראשי ההסתדרות הרפואית במהלך המשא ומתן שנמשך עדיין, נקט חלקכם בצעד קיצוני של הגשת מכתבי התפטרות תוך הצבת "קווים אדומים". "קווים אדומים" אלו אינם טובים למערכת הבריאות. הצבת דרישות הן לגיטימיות מצד מי שמפעיל ביום-יום את מערכת הבריאות. אבל התפטרות? הגזמתם! זאת אני אומר כאחד שחי את המערכת הזו מכל כיווניה, מנהל אותה היום, וטעם ההתמחות והתורנויות עדיין טרי בפיו. זוהי אינה לקיחת אחריות אלא הסרת אחריות".