
תחקיר צה"ל מעלה כי סמל ראשון משה נפתלי ז"ל, שנהרג במתקפת הטרור בדרך לאילת שבוע שעבר, נהרג מאש צה"ל ולא מאש המחבלים.
מח"ט גולני, אלוף-משנה אופק בוכריס בישר את הממצאים למשפחתו של החייל.
סמ"ר משה נפתלי, תושב בישוב עפרה, היה בכוח גולני שהוזעק לסייע לאוטובוס שהותקף ראשון על ידי חוליית המחבלים שחדרה לישראל. הוא הסתער יחד עם חבריו על המחבלים שירו לעבר הכוח. אחד הלוחמים ירה בנפתלי בשוגג והא נפצע אנוש ונפטר.
יוסי, אביו של משה נפתלי, אמר בעקבות פרסום התחקיר "משה בננו הוא גיבור שנלחם למען עם ישראל וארץ ישראל. אין בלבנו על אף אחד".
הרב הצבאי הראשי, תת אלוף הרב רפי פרץ אמר מעל קברו של משה ז"ל, "משה, היית אוהב הארץ הזאת ומאמין גדול היית שאנו שותפים עם אל בהחזרת שכינתו לציון בבנין ריבונות ישראל בארצו וסוף סוף למחוק את חרפת הגלות מעלינו. שלחו אותך ללכת ליחידה מובחרת ולפקד על חיילים ולצערנו ולכאבנו למסור את חייך, כגיבור מסרת את חייך"
"לא ניתן לעולם לבני העוולה האכזרים וחסרי החמלה הנלחמים בנו לנצח", אמר הרב פרץ, "הם רוצים את הבנים שלנו את הנשים שלנו, כי כל מי ששם ישראל עליו - טוב להם, אנחנו נמשיך להאמין בארץ חמדה, נמשיך להילחם על העם הנפלא הזה, עם ערכי ומוסרי וסוף האמת לנצח".

