
שר האוצר, ד"ר יובל שטייניץ, הנחה את גורמי המקצוע במשרדו לפעול להקפאת פרסום המכרז להפעלת ההוסטלים לניצולי שואה שגובש במשרד הבריאות ללא שיתוף משרד האוצר.
השר הנחה את גורמי המקצוע לפעול באופן מיידי יחד עם כל הגורמים הנוגעים בדבר לגבש מודל להמשך הפעלת ההוסטלים תוך הבטחת איכות החיים ורמת הטיפול בניצולי השואה ושמירה על הגמישות הנדרשת למערכת הבריאות בטווח הארוך בהתאם למדיניות הממשלה.
נזכיר כי פעילים חברתיים מתכננים לקיים מחר (חמישי) בתל אביב אירוע מחאה נגד המהלך. "עוד מימי קום המדינה סבלו ניצולי השואה מיחס מחפיר. מדינת ישראל ידעה לאורך השנים להשתמש בסיפורם של הניצולים כדי להשיג רווח פוליטי בארץ ובעולם. בשנים האחרונות הולך מספרם ומתמעט. רבים מהם סובלים ממצוקה כלכלית, זקוקים לטיפול ובעיקר נזנחו על ידי המדינה. תחקירים רבים פורסמו סביב שאלת הפיצויים של ניצולי השואה, הוקמו ועדות והוצהרו הצהרות. הכל דיבורים", אומרים מתכנני האירוע הקושרים בין האירוע הצפוי לבין מחאת האוהלים: "קיץ 2011 יצר שפה חדשה בה העם יכול לומר את דברו ולדרוש", הם אומרים.
"מדינת ישראל מעדיפה מוזיאונים, נסיעות לפולין ותעמולה מאשר טיפול יום יום יומי ודאגה לצרכיהם של הניצולים הבודדים שעדיין בחיים. הקמנו מאבק עממי שדרישתו היא אחת: מדינת ישראל צריכה לקחת אחריות מלאה על כל צרכיהם של אלה שבזכותם היא קמה ונוצלו כל השנים. לא ייתכן שניצולי שואה מעדיפים לנסוע לחיות בגרמניה ולקבל משם את התנאים ולחיות במלון חמישה כוכבים בעוד שבמדינת היהודים חיים ניצולי שואה בתת תנאים ובהזנחה פושעת", מוסיפים מארגני המחאה ודורשים פגישה עם אנשי האוצר או עם השר שטייניץ עצמו.
"יכולנו לקיים את האירוע בעוד שבועיים ולהזמין אנשים רבים. אנו בדעה שהזמן דוחק ואנחנו עושים זאת מיידית ועם מה שיש לנו. לפני שיהיה מאוחר מדי, לפני שעוד הוסטל של ניצולי שואה יופרט ותנאי חייהם יורעו עוד יותר, כל עוד יש לנו את הכוח והיכולת לשמש להם כפה", הם מוסיפים.
