
בחול המועד סוכות יפתח צה"ל למטיילים חלק משטחי האש בצפון, במרכז ובדרום הארץ. מצה"ל נמסר כי "חשוב להדגיש כי במהלך החג יתקיימו בחלק משטחי האש אימונים כסדרם, כולל אימונים באש חיה. בהתאם לכך, מתבקשים המטיילים לנהוג בזהירות ולוודא שאינם נכנסים בשוגג לשטחי אש של צה"ל".
עוד הדגישו כי "כל כניסה לשטחי האימונים של צה"ל מחייבת תיאום עם צה"ל וקבלת אישור בכתב. כניסה לשטחי אש ללא תיאום, מהווה עבירה על החוק ומסכנת את חיי המטיילים. כמו כן, קיים איסור לחצות גדרות ולהיכנס למקומות מגודרים ומשולטים".
נציין כי שדות מוקשים מסומנים באמצעות גדר תיל ומשולש אזהרה אדום ושלט צהוב המזהיר מפני סכנת חיים. בנוסף, על מפות השבילים והטיולים המוסמכות קיים פירוט של האזורים האסורים בכניסה וכללי התנהגות למטייל באזורים השונים.
דובר צה"ל קורא לציבור להישמע להוראות הביטחון ולהימנע מכניסה לכל צורך שהוא לשדות מוקשים ומזמין את הציבור הרחב לבקר ולטייל באזורי התיירות השונים בארץ.