
הרשות למשפט, טכנולוגיה ומידע פיענחה בתקופה האחרונה את הדלפת תוכנת "אגרון 2006" בה ניתן למצוא את מרשם האוכלוסין של ישראל.
מדובר בשישה חשודים שיזומנו בקרוב לשימוע לפני הגשת כתב אישום ונאסר עליהם לעזוב את הארץ. במקביל פועלים ברשות להסיר את התוכנה מאתרי האינטרנט למרות שרבים מהגולשים כבר הצליחו לשמור את התוכנה על מחשבם האישי.
תוכנת "אגרון" מאפשרת ביצוע שאילתות מתוחכמות על כלל אזרחי מדינת ישראל ויועדה למכירה בלתי חוקית לגורמים שונים. ייחודה של ה"אגרון" מתאפיינת גם בכך כי ניתן לבצע בקלות מרבית חיתוכים מגוונים על כלל האוכלוסייה על פי פרמטרים שונים, ולעקוב אחר מארג קשרי המשפחה המלאים של כלל אוכלוסיית ישראל לדורותיה.
בשנת 2007 הועלתה לאינטרנט התוכנה על יד גולש שכונה "ארי". המשטרה לא הצליחה לאתר את "ארי" וסגרה את התיק.
לאחר שנתיים התיק נפתח מחדש ונמצא כי אחד מהעובדים במשרד העבודה והרווחה העתיק את המידע שהועבר בין תלמידי ישיבה והמרשם נמכר למתכנת שפיתח את התוכנה שהועלתה לאינטרנט.
"ארי" אותר בסופו של דבר לאחר שהעלה לאתר האינטרנט שלו תמונה שדרכה הצליחו החוקרים לעלות על עקבותיו, קבעו עמו פגישה תחת זהות בדויה כשבסופה הוא נלקח לחקירה.
במשרד המשפטים מציינים כי הפרשה מהווה חקירת עבירות מחשב מהסבוכות והמורכבות ביותר שנערכו בישראל והראשונה אשר עוסקת באופן בלעדי בגניבה, סחר והפצה של מאגרי מידע אישי בהיקף כה גדול. במסגרת הסמכויות הנתונות לחוקרי רמו"ט, נאספו ראיות בהיקף יוצא דופן שרובן המכריע הן ראיות אלקטרוניות במגוון רחב של אמצעים כגון דיסקים קשיחים, תקליטורים ומידע שאוחסן בשירותי מחשוב ענן (cloud computing).
סה"כ המידע שנתפס בחקירה זו עומד על עשרות טרה-בייט של מידע ממוחשב,. במסגרת החקירה התגלו עבירות נוספות הקשורות במידע אישי על ידי חלק מהמעורבים. המקרה החמור ביותר שהתגלה הוא מציאתו של עותק גנוב מפנקס האימוץ של מחוזות ירושלים ותל-אביב בביתו של הגנב. פנקס האימוץ מנוהל במשרד העבודה והרווחה בה שימש הגנב כמתכנת ומנהל מאגרי מידע, וזהו אחד ממאגרי המידע הרגישים ביותר הקיימים במדינת ישראל שכן הוא מכיל את המידע על אודות שרשרת האימוץ של ילדים. לא נמצאו עדויות להפצת מידע זה על ידי הגנב. בנוסף, בביתו של הגנב נמצא חומר אשר עשוי להיות בעל ערך ביטחוני.