תבוסה פוליטית. שופטי העליון.
תבוסה פוליטית. שופטי העליון.פלאש 90

שר המדע, הרב פרופ' דניאל הרשקוביץ, תוקף במילים חריפות כמה משרי הליכוד שהתגייסו למנוע את העברת חוק השימוע לשופטי בית המשפט העליון, אותו יזמו חברי הכנסת זאב אלקין ויריב לוין מהליכוד.

לדברי השר הרשקוביץ, "תמוה ששרים מהליכוד מתגייסים להפיל את חוק השימוע לשופטים".

"בית המשפט העליון חייב לשקף נאמנה את מגוון הדעות בחברה הישראלית וחמור ששרי הליכוד נבחרים בקולות הימין, אך חלקם משרת בעקביות את השמאל", מוסיף הרשקוביץ.

הרשקוביץ התייחס בין השאר לדברים שאמר הערב (מוצ"ש) שר החינוך וחבר ועדת השרים לחקיקה, גדעון סער, לפיהם על ועדת השרים לחקיקה לדחות את הצעת החוק המעבירה, למעשה, את סמכות בחירת שופטי בית המשפט העליון מהוועדה לבחירת שופטים לוועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת.

"מדובר בהצעה מסוכנת, שתביא לפוליטיזציה מוחלטת וחסרת מעצורים של הליכי בחירת שופטי בית המשפט העליון. ההצעה תהפוך את בית המשפט העליון לשלוחה כנועה של הרוב הפוליטי, המשתנה מעת לעת", אומר סער.

"זו אינה דרכו של הליכוד ומעולם לא הייתה דרכו של הליכוד" אמר השר סער.