הרכבת הקלה בירושלים החלה לגבות היום (חמישי) תשלום עבור הנסיעה ברכבת. משעות הבוקר התקבלו במייל האדום של ערוץ 7 פניות רבות מצד נוסעים שטענו כי מערכת הרב קו לא עבדה כראוי, בנוסף נטען כי סטודנטים ותלמידים הורדו מהרכבת לאחר בקשת הסדרנים.
ערוץ 7 יצא לנסיעת מבחן ברכבת הקלה, כדי לבדוק את טענת הגולשים. במהלך הנסיעה נבדק הכתב על ידי סדרן מטעם הרכבת האם אכן שילם עבור הנסיעה. הסדרן ציין כי אדם העולה לרכבת ללא תשלום, מקבל "דוח אפס", בשלב הזה הדו"ח הוא רק דו"ח אזהרה והאזרח מתבקש לרדת בתחנה הקרובה כדי להסדיר את התשלום. בשבועות הקרובים תחל הרכבת לתת דו"חות על סך 180 ש"ח לאזרחים שיעלו לרכבת ללא הסדרת התשלום.
בתגובה לפניית ערוץ 7 אומרים בסיטי פס כי הנושא הועלה בפני משרד התחבורה לפני כחודש "מבדיקה שערכנו עולה כי ככלל מערכת הכרטוס של סיטיפס עובדת כסדרה. הבעיות העיקריות קשורות לעובדה שאגד לא סנכרנה את מערכות הכרטוס שלה בהתאם להנחיית משרד התחבורה, דבר שגרם לכך שאנשים שרכשו כרטיס באוטובוסים לא יכלו לעשות בו שימוש לאחר מכן לנסיעה ברכבת הקלה. סיטיפס הציפה את העניין כבר לפני כחודש למשרד התחבורה אולם נראה ששם לא פעלו לפתרון הבעיה".
בסיטי פס מגיבים לטענות אזרחים שהורדו מהרכבות "נוסע שלא רכש כרטיס נסיעה כדין מורד מהרכבת על ידי הפקחים. עם זאת, סיטיפס נתנה הנחיה ברורה לכל הפקחים, שנוסעים שנתקלו בבעיות במערכת כרטוס לא יורדו מהרכבת. יתרה מכך, בימים הראשונים החליטה סיטיפס להוציא לנוסעים שלא שילמו או שלא תקפו כרטיסם התרעת קנס ללא תשלום זאת לטובת אזהרת הציבור טרם הטלת הקנסות על פי דין. חשוב לזכור שבכל תחנה ישנן מס' מכונות לרכישת כרטיסים וכן מס' אמצעי תשלום בכל מכונה. סיטיפס מפעילה צוותים מקצועיים, כולל מומחי כרטוס מצרפת, לפיתרון מהיר ומיידי של כל אירוע נקודתי שיצוף מהשטח"





