בשעות הצהרים החל בישוב בית אל מבצע ספונטני של \"שירותי הסעדה\", לאחר שהתברר כי היערכות צה\"ל להאכלת כ-1,500 חיילי מילואים לא היתה מספקת, וחלק מהחיילים לא אכל שעות רבות.

על השולחנות בכביש הראשי ביישוב הוגשו ממיטב המאכלים. עפ\"י שמועה מפה לאוזן התחילו תושבי הישוב, ששמעו כי החיילים רעבים, להזרים את כל מאכלי השבת שבישלו כולל את כל מה שהיה במקפיאים. משפחות מסוימות כך דווח, הפסיקו את סעודתן והוציאו את האוכל של הארוחה היישר לשולחן כדי שהחיילים יאכלו.

במשך חמש שעות אכלו החיילים ממיטב מעדני המטבח: לשונות ברוטב, בשרים, עופות צלויים, תפוחי אדמה בנוסחים שונים, סלטים ופשטידות, כשתושבי היישוב מפצירים בחיילים לאכול.
במקום נפתחה גם פינת קפה ועוגות וכן הוצעו לחיילים כסאות למנוחה.

לחיילים עייפים שלא נערכו למזג האוויר הקריר של בית אל שהיה באותה שבת גשום, הוצע גם לנוח ולישון בבתי משפחות.