מאושפז. פואד
מאושפז. פואדפלאש 90

ח"כ בנימין (פואד) בן אליעזר (עבודה) אמר בישיבת ועדת החוץ והביטחון, כי "חבורה של פושעים לקחו לבנה והכניסו לסמח"ט במוח. חבל שלא ירו בהם".

לאחר הישיבה הוסיף בן אליעזר, "מה שהיה אתמול זה פשוט טרור. הייתי עד לטרור כזה בעבר שהסתיים ברצח ראש ממשלה. במקומו של נתניהו הייתי מאוד מוטרד. המרחק בין זה לבין רציחתו של הסמח"ט היה כפסע. וברגע שמישהו בא ומנסה להרוג אותך אינני מבדיל בין יהודי לערבי. מי שבא להרוג צריך להרוג אותו".

לדבריו, "אנחנו עדים לתהליכים שהולכים וצוברים תאוצה. אני לא מכיל את כל המתיישבים אבל אותו קומץ מחייב היערכות מיוחדת של שירות הביטחון והצבא ותגובה קטלנית כדי לעצור את התהליך בעודו באיבו".

"מי שבא להרוג צריך להרוג אותו"

חברי הכנסת מהימין זועמים על דבריו אלו של בן אליעזר. חברת הכנסת מירי רגב מהליכוד אמרה, כי "אני מתפלאה ששר הביטחון לשעבר אומר אמירה כ"כ חמורה בה הוא קורא לפגוע באזרחים, הם צריכים להיענש אך לא לירות בהם, זו לא מדינה של הפקרות, אני מצפה שפואד יחזור בו מדבריו".

חבר הכנסת אריה אלדד (האיחוד הלאומי) תוקף את הדברים ואומר כי "מי שקורא לירי על מתיישבים רוצה להבעיר תבערה גדולה בתקווה להבנות מעיי העפר".

"אין ספק שיש יותר מידי משוגעים בארץ. לצד גינוי חריף לפעולות "תג מחיר" נגד ערבים חפים מפשע ומסגדים וחיילי צה"ל, יש לגנות התרת דמם של המתנחלים. אין ספק שדרושה בדחיפות מנת שפיות למערכת: יהודים לא יזרקו אבנים על חיילי צה"ל וחיילי צה"ל לא ירו, חלילה, על יהודים", הוסיף אלדד.

ח"כ ד"ר מיכאל בן ארי (האיחוד הלאומי) תוקף גם הוא את דברי בן אליעזר ואומר, כי "מסתבר שפואד שפועל לשחרר את רב המרצחים ברגותי מיישר איתו קו ומבקש לירות ביהודים". לדבריו "זהו עוד סממן של אובדן עשתונות של השמאל המלבה שנאה".

חבר הכנסת אורי אריאל (האיחוד הלאומי) אומר כי "זקנותו של פואד מביישת את צעירותו. הצעתו לירות על יהודים הינה הסתה פרועה וטוב שימהר ויחזור בו מדבריו מיד. ירי על אזרחים לא חמושים, גם אם פשעו, הינה הפקרות בוטה ואסורה. על כוחות הבטחון לפעול למיצוי החוק לתפוס את האשמים ולהעמידם לדין".

ארגון זכויות האדם ביש"ע קורא לח"כ בן אליעזר לחזור בו מקריאתו, ש"נגועה בחוסר יושרה ובמוסר כפול", כהגדרתם.

בארגון אמרו, "הכלל של 'הקם להורגך השכם להורגו' לא תמיד היה נר לרגליו של פואד, כמפקד בצה"ל וכשר בטחון. תחת פיקודו צה"ל נמנע באופן שיטתי מירי אל עבר מיידי אבנים, ואפילו אל עבר טרוריסטים ממש. 
מאות אזרחים וחיילים שילמו בחייהם על פקודותיו לנצור אש".

"פואד, שפועל לשחרורו של ברגותי מהכלא הוא האחרון שרשאי להגדיר מחדש מהו 'ארגון טרור'.
הארגון קורא לרוה"מ לעצור את גל ההסתה שכבר עבר את גבול הסבירות ומגיע להתרת-דם ממש".