שמן זית
שמן זית צילום: פלאש 90

לקראת הדלקת נרות חנוכה שתתקיים הערב (שלישי) שוחחנו עם מנכ"ל משק אחיה שבבנימין, אלי שנקר, על איכות השמנים בארץ, "יש הרבה זיופים הן בנושא הכשרויות והן באיכות השמן", ציין שנקר בפתח השיחה.

"רובנו לא מכירים ולא מבינים איך צריך להיות טעמו של שמן זית. לפעמים מערבבים שמנים כגון סויה יחד עם שמן הזית ולמכור במחיר נמוך, אך וודאי שזה לא איכותי. שמן הזית הוא הבסיס והוא הטבע. הוא נוצר בתוך הזית עצמו שגדל על העץ ללא שום מרכיבים נוספים. כל מה שאנחנו עושים זה להוציא את השמן מהזית ללא מרכיבים נוספים".

אז איך נוכל להבחין בין השמן האמיתי למזוייף? על כך השיב שנקר כי אכן מאוד קשה לדעת מה הוא שמן איכותי ולכן צריך לקנות מחברות מוכרות וניתן לברר באינטרנט היכן מייצרים שמן איכותי, "עם זאת, יש לוודא שעל הבקבוק מודבקת התווית של ענף הזית שהיא כמו תעודת ההכשר".

שנקר פרס בפנינו את שמני הזית לסוגיהם, "שמן הזית מחולק לקטגוריות. הקטגוריה הגבוהה ביותר היא שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה עם חומציות עד 0.8%. חומציות היא מידת הקלקול של שמן הזית בהפקה שלו".

"הקטגוריות הנוספות הן 'שמן זית כתית' ו'שמן זית זך'. גם בתוך כל קטגוריה יש רמות באיכות ובמקצועיות ההפקה".

מצאתם טעות בכתבה או פרסומת לא ראויה? דווחו לנו