מחבלים כלואים.
מחבלים כלואים.פלאש 90

דני אוחנה, אסיר יהודי ממצפה רמון, היה ציר מרכזי בחוליה שהבריחה כסף וטלפונים סלולריים לאסירים בכלא. כך מדווח הבוקר "הארץ".

על פי הדיווח, אוחנה, בשנות הארבעים לחייו, הוא עבריין ותיק שריצה שמונה תקופות מאסר והורשע ב-17 מקרים של עבירות סמים, אלימות ורכוש. ב-2009 הורשע בסחר בחשיש ונגזרו עליו חמש שנות מאסר, אותן הוא מרצה בבית סוהר בדרום.

לפני כשנה יצא אוחנה לבית המשפט העליון לדיון בעניינו. ברכב נסע עמו אסיר בטחוני מארגון החמאס בשם מוראד אבו רוכב. אוחנה סיפר לו כי ביכולתו להבריח טלפונים סלולריים לכלא, ואבו רוכב מסר לאוחנה את מספר הטלפון של אחיו עבדאללה, איש חמאס המתגורר בעזה. אוחנה שוחח עם האח וסיכם עמו כי יבריח מאה טלפונים סלולריים לתוך הכלא, דרך ציוד שיוכנס למטבח המוסד, תמורת מיליון שקלים.

על פי הדיווח הבוקר ב"הארץ", בראשית 2011 קיבל אוחנה 80,000 דולר ו-24 מכשירי סלולר מבלדר עלום שם. לבקשת אבו רוכב, אוחנה העביר 40,000 דולר לעוביידה טוויל, תושב מזרח ירושלים, שהעביר את הסכום לתוך הכלא. במארס האחרון שוב יצא אוחנה לחופשה והעביר 14,000 דולר נוספים לטוויל. בעקבות זאת עצר השב"כ את טוויל, שנחקר והוביל את החוקרים לאוחנה.

בחקירתו בשב"כ טען אוחנה כי לא התכוון לעסוק בפעילות טרור אלא לעקוץ את אנשי החמאס. לדבריו, הוא לא יכול היה להבריח טלפונים סלולריים לכלא ובזבז את הכסף שקיבל על בילויים בחופשה. הוא ציין כי העביר את הכספים לטוויל מכיוון שקיבל איומים מאיש החמאס בעזה לאחר שהטלפונים הסלולריים לא הגיעו ליעדם, ולכן ביקש להעביר את הכסף הלאה, לידי אדם אחר.

לאוחנה, המיוצג על ידי עו"ד שלום פיניאה, נערך לאחרונה שימוע על ידי פרקליטות מחוז הדרום, באשמת מגע עם סוכן זר ושורת עבירות ביטחוניות. ל"הארץ" נודע כי פרקליטות המדינה לא קיבלה את טענות פרקליטו בדבר תרגיל העוקץ, וכי בכוונתה להגיש כתב אישום בעבירות ביטחון. כעת נשללו מאוחנה כל חופשותיו ואף לא הותר לו לצאת לברית המילה של בנו הבכור. מהשב"כ אישרו כי אוחנה נחקר על ידם. מפרקליטות מחוז דרום נמסר כי "התיק עודנו בטיפול".