צלע טלה - כדיתא
צלע טלה - כדיתאכדיתא

בחודש הקרוב יארחו  מסעדות רבות  בכל רחבי הארץ את המהדורה החורפית של פסטיבל המסעדות 'שף תאכל' המתקיים זאת הפעם ה- 13.  תמורת 79 ₪ נוכל לקבל ארוחה מלאה של מנה ראשונה, מנה עיקרית וכמובן קינוח כשהדגש הפעם בתפריטים השונים אותם מכינים השפים במגוון מסעדות הפסטיבל הוא  על מבחר טעמים ומנות מחממות לעונת החורף.

"הקנייה החברתית" הגדולה של המדינה החוגגת שש שנות הצלחה מביאה למסעדות הפסטיבל  אלפי סועדים הנהנים מאוכל טעים, רמה קולינארית גבוהה במחיר שווה לכל נפש.   (פרטים מלאים ותפריטים באתר 'שף תאכל'  www.chef-tochal.co.il או בטלפון  03-6912540. )

עשרות שפים מכל רחבי הארץ מכינים בימים אלו שפע של מנות מיוחדות לאורחי הפסטיבל והשנה מצפים המארגנים ליותר מארבעים אלף סועדים בעשרה ימים.

את פירוט כל המנות וכל התפריטים אתם יכולים למצוא באתר הפסטיבל. (www.chef-tochal.co.il) - בין מאות המנות הפעם תוכלו למצוא פורל צלוי בגריל ברוטב קרם לימונים ושקדים של השף סהר הראל ממסעדת כדיתא בדרום, השף שוקי קדוש ממסעדת השף הכשרה שוקה ממתין לכם עם אנטריקוט טלה צעיר ומעושן מופרד מהצלעות מוגש על בוצר עץ  כיסוני ארטישוק ירושלמי ופטריות כמהין לצד סלט עלים יפני. כל המסעדות יציעו לכם תמורת 79 ₪ גם קינוח ממבחר הקינוחים במסעדה. אולם על בלינצ'ס  שוקולד חם בתוספת אגוזי מלך של בית הבלינצ'ס הוותיק – אף אחד לא יוותר בעושר הטעמים של פסטיבל 'שף תאכל' מספר 13.

 אחת המסעדות המיוחדות היא מסעדת כדיתא.

חודש לפני מבצע עופרת יצוקה בעזה פתח יפרח, בן בית עובד את המסעדה החדשה כדיתא. אז פרצה הסערה בעזה, רקטות וטילים פקדו את האזור ויפרח לא נשבר.

חמישה חודשים אחרי ומסעדת כדיתא הכשרה במושב תימורים הנמצא בסמוך לצומת קסטינה על כביש 40 מצטיירת כמו מסעדת דרכים העשויה לשרת את המדרימים לאילת או לים המלח.

על אף מיקומה על אם הדרך היא מציגה תפריט מדויק ומוקפד מידיו של השף סהר רפאל, שנולד וגדל בקרית מלאכי. השף, ניזון בקריירה שלו מהאוכל וההשפעות בבית בו גדל. במקביל, הוא ניזון מההשפעות העדכניות אותן רכש במרוצת השנים. מיזוג מעניין זה הוא שהביא אותו לכדי יצירת תפריט צבעוני ומעניין המחבר בין התרבות  האותנטית שחווה בילדותו לבין התחכום והעדכניות של ימינו, תוך כדי שמירה על מטבח כשר ומנות מוקפדות. 

בנוסף לתפריט המנות העשיר והאיכותי נתנו ב"כדיתא" דגש על תפריט הקינוחים, במקום הוקמה מחלקת קינוחים המנוהלת על ידי שף קונדיטור שיוצר במקום הפתעות מתוקות וטריות  ההופכים את הקינוח בארוחה ב"כדיתא" לחלק מהותי ובלתי נפרד מחוויית הבילוי.בניגוד מעניין  לפסטורלייה, לאווירה הכפרית ולשדות הפלחה הנשקפים מחלונות המסעדה עוצבה המסעדה בתפיסה ובמקצב עירוני.  עיצוב המקום בסגנון  חדשני, מזמין ונעים ובקווים בהירים. המטבח פתוח בחלון ענק אל חלל המסעדה, והריהוט משלב בין שולחנות וכיסאות המתאימים לארוחות אינטימיות לבין כורסאות ופינות ישיבה מעוגלות המתאימות למפגשים חברתיים או לקבוצות גדולות. 

מסעדת 'כדיתא'  מציעה ארוחות עסקיות במחיר משתלם. לרשות הסועדים הוקם במסעדה החדשה גם חדר אירוח פרטי, המצויד במסך ובמקרן, לאירועים פרטיים או עסקיים באווירה שקטה וייחודית. כמו כן, גינת המסעדה מאפשרת קיום אירועים עד 500 איש, מתפריט המסעדה.כשר בהשגחת הרבנות באר טוביה . "כדיתא" במושב תימורים טלפון 1700-55-58-56


על ההכנות לפסטיבל מספר ערן זלינגר מנכ"ל הפסטיבל: "אנחנו מציעים לקהל הישראלי את מה שהוא אוהב במיוחד – דיל מעולה לארוחות גורמה לחורף חם וטעים. בפריסה ארצית של מסעדות מחיפה והקריות, דרך אזור השרון, תל-אביב, ירושלים והשפלה עד הנגב ואילת יציעו מסעדות נבחרות מבחר תפריטים ומנות המתאימות לכל סועד ולכל טעם. מניסיון השנים שעברו אנו יודעים שרבים מנצלים  את עשרת ימי הפסטיבל ויוצאים ליותר ממסעדה אחת ועקב הביקוש אנחנו ממליצים, כמו בכל שנה, להקדים ולהזמין מקומות מראש במסעדות. לרגל החורף ביקשנו הפעם מהשפים שחברו לפסטיבל  שישימו דגש ויציעו לחוגגים שלל מנות המוטעמות לעונת החורף – מבחר מרקים, תבשילי קדרה שונים, מנות עדתיות, קולינאריה מרחבי העולם לצד מנות בטעם של בית-אימא ימתינו לסועדים במטרה לחגוג חורף חם וטעים במיוחד עם פסטיבל 'שף תאכל'. 

 

מסעדות  כשרות פסטיבל (ע"פ אזורים וערים).

תל אביב – יפו: הבלינצ'ס ההונגרי, המטבח של נלי, טרנקווילה, רמת גן: סורה וספגטים 

פתח תקווה: אלפרדו, טריאקי, מולדן, רסקה

בקעת אונו: ברטה  דון ויטו

אזור השרון:

הרצליה: אתניקה ביסטרו 56,  קיוטו אקספרס

נתניה והסביבה:  Fornello

חיפה והקריות:  שוקה ,שלה

ירושלים והאזור:

ירושלים: באפלו, גבריאלה קוצ'ינה, המושבה 54, לה בוקה

דרום:

ראשון לציון:  אורו אנגוס, פקטורי

גדרה:  קאזה דו ברזיל, מושב תימורים: כדיתא. 

 פירוט מסעדות ותפריטים באתר הפסטיבל www.chef-tochal.co.il  או בטלפון – 03-6912540 .