זירת התאונה
זירת התאונהצילום: אהרן ברוך ליבוביץ

אגף התנועה במחוז הצפוני של המשטרה עצר חמישה תושבי אזור הצפון בחשד למעורבות בתאונת "פגע וברח" ביום שישי בכביש 66, שבה נהרגה החיילת אמנש יזאצו מיקנעם. כך הותר לפרסום.

החשודים הם נהג של רכב הסעות, תושב נצרת עילית, וארבעה מנוסעיו, צעירים תושבי עפולה. בית משפט השלום בנצרת האריך את מעצרו של הנהג, הנוסעים שוחררו.

על פי החשד, לפחות ארבעה נהגים שונים פגעו בחיילת, מבלי שאיש מהם עצר או ניסה להציע עזרה. 

החיילת יצאה ברגל מתחנת הדלק ונדרסה על ידי מספר כלי רכב שכאמור לא עצרו להגיע סיוע. מחלק עיתונים שהגיע לחתנת הדלק דיווח למתדלק על גופה המוטלת בצידי הכביש, בשלב זה רכב נוסף שעבר במקום פגע בצעירה.

המתדלק יצא לכיוון מקום התאונה אך חזר לתחנה והזעיק את מד"א, רכב שלישי פגע בצעירה ורכב נוסף בו שתי צעירות הבחין בנערה, הן סטו מהכביש על מנת שלא לפגוע בה והתהפכו לתוך תעלה, הצעירות נפגעו באורח קל.



בשבת הגיעה לתחנת המשטרה צעירה כבת 20, שהודתה כי חשה "שפגעה בדבר מה", כלשונה, כשנסעה בכביש. עם זאת, ככל הנראה, קדמו לה כלי רכב אחרים. היא שוחררה בערבות בתום חקירתה. המכונית שבה נהגה, מסוג טויוטה, הועברה לבדיקה במעבדות המשטרה.