חובת צדק מוסרית. ח"כ חיים כץ
חובת צדק מוסרית. ח"כ חיים כץפלאש 90

ועדת העבודה אישרה היום לקריאה ראשונה את הצעת החוק לפיה יתוקן העוול הגורם לאפליית יתומי צה"ל, אשר אביהם נספה במהלך שירות מילואים וגם אמם הלכה לעולמה, והם יקבלו מענק חד פעמי בסך 100 אלף שקלים.

גם ילדים מאומצים וחורגים יהיו זכאים למענק. אחים יתומים יחלקו שווה בשווה את כספי המענק.

החוק הקיים כיום קובע כי רק בני זוג והורים של חייל מילואים שנספה זכאים לקבל את המענק החד פעמי. כתוצאה מכך, לא ניתן מענק למשפחותיהם של יתומים מאב וגם מאם. סא"ל חוסיין חוסייסי, ראש ענף תכנון שכר וגמלאות באכ"א, ציין כי כ-400 יתומים יהיו זכאים למענק.

יו"ר הוועדה, ח"כ חיים כץ, אמר בדיון: "עמדנו בהבטחתנו להחיל צדק גם על יתומי צה"ל, לאחר שאישרנו מענקים לאלמנות. מערכת הביטחון נרתעה, אבל אנחנו עומדים על חובתנו המוסרית ונעביר את החוק עד סיום הכנס הנוכחי של הכנסת, בסוף החודש הבא".

נזכיר כי בחודש דצמבר 2011 אישרה ועדת העבודה והרווחה את הצעת החוק הממשלתית, לפיה אלמנות צה"ל שבני זוגן נהרגו בשירות מילואים לפני שנת 1999 יקבלו מענק כספי בסך מאה אלף שקלים נטו. בכך תוקן החוק משנת 2002 שקבע כי הזכאות לקצבה תינתן לגבי מי שנספה משנת 1999 ואילך בלבד. כעת מבקשת הוועדה להחיל את המענק גם עבור יתומים שמשפחתם לא קיבלה מענק כתוצאה מפטירת האם.