חברות המשקאות קוקה-קולה ופפסי משנות את תהליך הייצור של אחד ממרכיבי המשקאות שלהן על מנת להימנע באופן חוקי מלשים הערת אזהרה בנוגע לסכנת הסרטן על המשקאות שלהן. כך מדווחת רשת BBC.
על פי הדיווח המתכון החדש עבור הצבע הכרמלי במשקאות מכיל פחות 4-MEI כימיקל שבקליפורניה הוסף לרשימת החומרים המסרטנים.
השינוי במתכון כבר מוכר בתחומי קליפורניה, אך הוא יהפוך לקבוע בכל רחבי ארצות הברית.
מחברת קוקה-קולה נמסר כי אין שום סכנה בריאותית שחייבה את השינוי. דוברת החברה הבהירה כי החברה הייתה מעוניינת להבטיח שהמוצרים שלהם לא יצטרכו לעמוד בדרישות המדענים לתוויות האזהרה בריאותית, למרות שאין בהם סכנה.
הכימיקל קושר לסרטן בניסויי מעבדה שבוצעו על עכברים וחולדות, אך לא קיימת עדות בנוגע לסכנה לבני אדם, כך נמסר על ידי האיגוד האמריקאי למשקאות קלים, המייצגים את התעשייה.
על פי איגוד ה-FDA האמריקאי אדם יצטרך לשתות למעלה מ-100 פחיות משקה של קוקה-קולה או פפסי על מנת לקבל את אותה הכמות (יחסית לגופם של בני האדם) שהשפיע על העכברים והחולדות בניסויים שנערכו.
קוקה-קולה מסרה כי המתכון באירופה לא ישתנה למרות שהשינוי בארצות הברית הופך את המשקה ליעיל יותר לייצור, וכי למעט בקליפורניה - אף מדינה לא הוסיפה את הכימיקל 4-MEI לרשימת הרכיבים המסרטנים במזון.