סגן הרמטכ"ל ואלוף פיקוד דרום לשעבר, דן הראל, התייחס בליל שישי אקטואלי בירושלים, להשקפתו על סבב הלחימה האחרון.  הראל ציין כי המחבלים הפסידו ועתה הם עושים שיעורי בית, כלשונו.

"הסבב האחרון היה נקודת מפנה בסבבים שהיו עד היום" אמר הראל, "הטקטיקה של החמאס, הם יורים עלינו רקטות ואנחנו מנסים לדכא את זה דרך שליטה אוירית מוחלטת על עזה. הם יורים ממש סמוך מהבתים, מישהו רץ, שם את הרקטה, ויורה. העיקר שיעוף ויפול על ישראל. הוא יודע שאם הוא יהיה בחוץ דקה, הוא יחטוף משהוא בראש מיד".

בהמשך טוען הראל כי לחיילי צה"ל אין יתרון על המחבלים, "כשלא תהיה ברירה נכנס אל הקרקע בדיוק כמו בעופרת יצוקה, ואז הם יגבו מאיתנו מחיר מאוד מאוד כבד על הקרקע. שחייל ישראלי נכנס עם M-16 לבניין ומולו נמצא מחבל עם קאלצ' הם באופן בסיסי שווים ביכולות שלהם. אין לחייל הישראלי יתרון כמו שיש לנו היום שאנחנו שולטים בשמיים", הוא הוסיף, "הם רוצים למשוך אותנו לשדה, ששם אין לנו יתרון יחסי, להפיל לנו חללים, לגרום לציבור הישראלי לשאול למה אנחנו משלמים את כל החללים האלו. ככה הם יצרו מולנו את מאזן האימה ויכופפו את מדינת ישראל"

לסיום מציין הראל כי גם חיזבאללה עושה שיעורי בית, "מה שקרה בסבב הזה זה נקודת מפנה. מערכת של הגנה אקטיבית. לא משנה כמה רקטות יורים בו זמנית, היא יודעת להסתכל איזה רקטות יפלו בשכונות וישר ליירט. אין לאף אחד אחר בעולם מערכת כזו מלבד לישראל. המחבלים הלכו לפי הטריק הזה, הם לקחו את כל הציבור הישראלי כבני ערובה, ורצו למשוך אותנו לפעולה בתוך עזה". 

"הבעיה היא שהם לא היו מתוסכלים. הנקודה היא שהם הבינו שהם בגרף של הפסד כל הזמן. ככל שהזמן עובר, עוד ועוד מחבלים נהרגים ושום ישראלי לא נהרג. נכון שזה לא נוח שיש צפירה וצריך להיכנס למקום המוגן ביותר אבל היתרון שלנו הוא כמעט מוחלט. הם עכשיו עושים שיעורי בית, וגם החיזבאללה עושה כעת שיעורי בית לאחר סבב הלחימה האחרון".

אנשי ציבור מגיעים אחת למספר שבועות למיזם "ליל שישי אקטואלי". המיזם מאורגן על ידי אברכים מירושלים, ובשיתוף אופטיקה הלפרין. עשרות חרדים ובחורי ישיבה משתפפים בהרצאות.