אז מה אוכלים?
אז מה אוכלים?פלאש 90

תערוכת הכשרות הראשונה נפתחה השבוע בגרמניה. בתערוכה הציגו יותר מ-20 חברות את מרכולתם הכשרה. קוקה קולה, קפה ג'ייקובס, פסטה ברילה ועוד חברות רבות השתתפו במיצג המיוחד שנמשך על פני יום שלם.

"המטרה הייתה להראות ליהודים שמתחילים להתקרב ליהדות ומעוניינים לשמור כשרות שזה לא בלתי אפשרי כפי שהם חושבים, ואפשר לעשות את זה עם קצת מאמץ", אומר הרב יהודה טייכטל, מי שעומד בראש המערך של חב"ד בברלין, שמונה היום ששה רבנים ומוסדות חינוך החל מגן ילדים ועד לישיבה גדולה.

במסגרת התערוכה נערכו במקביל פעילויות כגון מיצגי בישול על ידי השפים המובילים בברלין כולל מהמלון היוקרתי ביותר בעיר "אדלון", ומלון "ריץ קרלטון" הנחשב, שערך הפעלת בישול מיוחדת בניצוח השף הראשי מר אנדרי טרויאנובסקי. בתערוכה נמסרו שיעורים בכשרות כמו "איך לשמור כשרות מחוץ לבית" שנמסר על ידי ראש הישיבה הרב אורי גמסון ומרצים נוספים.

"כל זאת בכדי להמחיש ששמירת כשרות יכולה להיות גם בחייו של האדם המודרני", אומר הרב שמואל סגל מי שארגן את האירוע. לארוע הגיע במיוחד השפית מירי זורגר מישראל שערכה למשתתפים הופעה חיה של בישול יהודי. בחב"ד אומרים כי כעת נותר ליהודי ברלין רק לקבל את ההחלטה הגורלית ולהתחיל לאכול כשר.