בית משפט. אילוסטרציה
בית משפט. אילוסטרציהפלאש 90

פרקליטות מחוז המרכז הגישה היום (חמישי) לבית משפט השלום בפתח תקווה כתב אישום כנגד עו"ד סיני גלבוע, בעבירת הפרת אמונים.

כתב האישום  הוגש לאחר שימוע שנעשה לגלבוע בפני המשנה לפרקליט המדינה, יהושע למברגר, ובפני פרקליטת מחוז המרכז באותה עת, רחל שיבר, ואשר בעקבותיו שוכנעה הפרקליטות כי אין תשתית ראייתית מספיקה לעבירה של קבלת שוחד.

כתב האישום הוגש לבית המשפט עם הודעה על הסדר טיעון אליו הגיעו הצדדים. על פי הסדר הטיעון יודה ויורשע גלבוע בעבירה של הפרת אמונים, והצדדים יעתרו במשותף לעונש מוסכם של קנס בסך 250,000 ש"ח וכן ביצוע 300 שעות עבודות שירות לתועלת הציבור.

עוד התחייב גלבוע שלא ליטול כל תפקיד ציבורי למשך מספר שנים.  בתקופה הרלוונטית לכתב האישום כיהן עו"ד סיני גלבוע כחבר מועצה בעיריית פתח-תקווה, כסגן ראש העיר, וכממלא מקום יו"ר הועדה המקומית פתח-תקווה. באותה תקופה, המשיך גלבוע לעסוק כעו"ד פרטי, המתמחה בנדל"ן. בין שלהי שנת 2002 ועד ראשית שנת 2006, ייצג גלבוע כעו"ד פרטי בשכר את חברת דן, בנוגע להתנגדותה לתוכנית מתאר מקומית שאותה יזמה הועדה המקומית לתכנון ובנייה בפתח תקווה, בפני גורמים בעירייה ובפני ועדת התכנון.

אף שגלבוע טיפל מלכתחילה בנושא שהעמידו בניגוד עניינים בולט, לא נמצאה תשתית ראייתית מספקת באשר לכך ששכר הטרחה לא ניתן לו אלא בעבור ייצוגה המשפטי של חברת דן - שעה שמדובר בעו"ד ידוע ובעל מוניטין בתחום הנדל"ן בעיר – ושלא על מנת שינצל את מעמדו כעובד ציבור.

במשרד המשפטים מסבירים כי המצב המשפטי בשאלה אם גלבוע רשאי היה מלכתחילה לייצג את חברת דן מול הועדה המקומית או המחוזית טרם הוכרע בפסיקה.

כן הוחלט, כי גם בהינתן קביעה כי הייצוג היה אסור מלכתחילה –  אין בה די כדי לבסס בהכרח תשתית ראייתית לעבירה של קבלת שוחד. 

במהלך בחינת התיק נבדקה השאלה אם בפועל, ניצל גלבוע את תפקידו הציבורי, או שמא אך ייצג את חברת דן תוך שהוא שומר על ההגבלות הקבועות בחוק – ובעניין זה הראיות, כאמור, אינן חד משמעיות.

אשר על כן, החליט למברגר, כי התשתית הראייתית לעבירה של קבלת שוחד נגד סיני גלבוע אינה מספיקה. יחד עם זאת, נקבע כי יש להעמיד את גלבוע לדין בעבירת הפרת אמונים. לאחר שההחלטה נמסרה לבאי כוחו של גלבוע, הגיעו הצדדים להסכמה בדבר הסדר טיעון כדלקמן: כאמור, גלבוע יודה ויורשע בעבירה של הפרת אמונים.

על פי עובדות כתב האישום, מודה גלבוע כי היה פסול בעצם ייצוגו את דן נוכח תפקידו. אשר לענישה - הצדדים יבקשו מבית המשפט להטיל על גלבוע לבצע 300 שעות של"צ, ולגזור עליו תשלום קנס בגובה 250,000 שקלים, אשר יופקד בקופת בית המשפט טרם הטיעונים לעונש.

במסגרת הסדר הטיעון, התחשבה הפרקליטות בעובדה כי בפועל, לפי חומר הראיות, לא סטה גלבוע מן השורה במישור המקצועי; כי החלטת הועדה המחוזית בה התערב גלבוע אושרה בהמשך ע"י ערכאות שיפוטיות ועמדת דן לגופו של עניין נמצאה מוצדקת; וכן בכך שגלבוע נטל אחריות על מעשיו והתחייב שלא ליטול כל תפקיד ציבורי למשך מספר שנים.

כמו כן, שקלה הפרקליטות את העובדה שחלפו כעשר שנים מעת ביצוע העבירות, וכי ניהול התיק – שהנו רחב היקף (עשרות קלסרים ועדים) ומורכב משפטית וראייתית, אפשר שיארך מספר שנים. יצוין, כי הענישה שהושגה במסגרת ההסדר אינה סוטה מרמת הענישה בנסיבות כפי שפורטו.