בנימין נתניהו
בנימין נתניהוצילום: פלאש 90

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, התייחס בצהריים (ראשון) למצבו הבריאותו של יהונתן פולארד.

"הגיע הזמן לשחרר את ג'ונתן פולארד. חג החירות של כל היהודים צריך להפוך לחג החירות הפרטי של פולארד. פעלתי רבות ואמשיך לפעול למען שחרורו", אמר ראש הממשלה.

לפני הצהריים נועד הנשיא עם אסתר פולארד ושמע ממנה על מצבו הבריאותו הקשה של פולארד שהוביל לאישפוזו בבית החולים. פרס הבטיח כי יפעל לשחרורו המיידי של פולארד. "כוחותיו של יהונתן אזלו אני מבקשת ממך לפעול לשחרורו. אני לא רוצה להיות אלמנתו של יהונתן".

בתוך כך, פרס, קיים הבוקר ביקורי ברכה וחג בבתיהם של הרב עובדיה יוסף, הרב הראשי האשכנזי הרב יונה מצגר והרב הראשי הספרדי הרב שלמה עמאר.

בביקור המסורתי שערך לרגל חג הפסח נשא הנשיא עם הרבנים תפילה מיוחדת לשחרורו במהרה של יונתן פולארד. בביקורו אצל הרב עובדיה אמר לנשיא הרב: "יש לכבודו יחסים טובים עם נשיא ארצות הברית. פולארד אינו בריא ויש לעשות כל שביכולתנו על מנת לשחררו." הנשיא עדכן את הרב בפעילות הנעשית מאחורי הקלעים על מנת להשיב את פולארד ואמר: "אעשה כמיטב יכולתי למען חזרתו של פולארד." הנשיא ציין בפני הרב כי בכוונתו להיפגש הבוקר עם אסתר פולארד.

הרב עובדיה הצטרף לתפילה וברך את הנשיא ואת כל בית ישראל לרגל חג הפסח. השניים דנו בקירוב לבבות בישראל ובקידום ההבנה והסובלנות בין פלגי האוכלוסייה בישראל.  הרב עובדיה והרבנים הראשיים לישראל הצטרפו לתפילה לשלומו של פולארד.

פרס והרב יוסף
פרס והרב יוסףצילום: פלאש 90
פרס והרב עמאר
פרס והרב עמארצילום: פלאש 90
פרס והרב מצגר
פרס והרב מצגרצילום: פלאש 90
פרס והרב יוסף
פרס והרב יוסף