
ח"כ אורי אריאל, יו"ר השדולה למען פולארד, אמר על תגובת הבית הלבן לפיה אין בכוונת ארה"ב לשחרר את פולארד כי "התגובה המהירה של הבית הלבן מעידה על התנהלות חסרת הרגישות הגובלת באכזריות".
הוא הדגיש כי "אין מדובר בתגובה אישית של אובמה לאיגרת האישית אותה קיבל ואני מקווה שתשובתו תהיה שונה".
עוד אמר כי "אם גם אובמה יודיע על סירובו אני קורא לנשיא פרס לשקול לוותר על קבלת מדליית החירות מידי אובמה ולבטל את פגישתו הצפויה עימו".
הועד למען פולארד מבהיר כי הנשיא אובמה לא סירב לבקשת הנשיא פרס לשחרר את יהונתן וכי טרם התקבלה תשובה רשמית בנושא.
"הנשיא פרס הגיש את הבקשה באופן רשמי ואישי לנשיא אובמה וכולנו מחכים לתגובה האישית והרשמית של אובמה ישירות לנשיא פרס", אומרים בוועד.
"הודעת דובר המועצה לבטחון לאומי משקפת את העמדה הנוכחית עד כה והובהר בה כי איננה משקפת את תגובת הנשיא אובמה לפניית הנשיא פרס. אנו ממתינים בדריכות לתשובת הנשיא אובמה. חשוב לציין כי הנשיא אובמה הוא בעל הסמכות היחיד להעניק חנינה וכי כל הצהרה מצד גורם אחר איננה רלוונטית", נאמר בהודעת הוועד.
ארצות הברית דחתה הלילה את בקשתו של נשיא המדינה שמעון פרס לשחרר את יהונתן פולארד מהכלא בשל מצבו הבריאותי. דובר המועצה לביטחון לאומי טומי ויטור, התייחס הלילה לנושא ואמר כי "עמדת ארה"ב לא השתנתה, ג'ונתן פולארד יישאר בכלא".

